چگونه کارورزی کنیم؟ (دوره کارورزی، کارآموز، زونکن)

تاریخ انتشار: 1402/04/15

چگونه کارورزی کنیم؟ (دوره کارورزی، کارآموز، زونکن)

برای شروع هر کاری مخصوصا حسابداری به دنبال تجربه حرفه ای باید 3 تا 5 ماه قبل از شروع کار به دنبال کارآموزی و دوره های کارورزی باشید تا پس از کسب اطلاعات در آن حرفه با ورود به بازار کار، حداقل تجربه و دانشی که کارفرما را جذب کند، به دست آورده باشید. اما چگونه به این هدف دست یابیم ؟ پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

کارورزی چیست ؟

 یک تجربه یادگیری حرفه ای است که کار معنادار و عملی مرتبط با رشته تحصیلی یا علاقه شغلی فرد را ارایه می دهد. کارورزی به  فرد فرصت کاوش، توسعه شغلی و یادگیری مهارت های جدید را می دهد. دوره های کارورزی این فرصت را نیز به کارفرما می دهد تا ایده ها و انرژی جدید را به محل کار بیاورد و استعدادها را توسعه دهد.

هدف از دوره های کارورزی

همانطور که تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان می رسانید و مسیر شغلی انتخابی خود را آغاز می کنید، در نظر بگیرید که یک دوره کارورزی می تواند به شما کمک کند تا تمرکز خود را محدود کنید و برای مشاغل آینده آماده شوید.

هدف از کارورزی حسابداری نیز کمک به کارآموزان برای یادگیری بیشتر در مورد وظایف و فعالیت های روزانه حسابداری است. وظایف کارورز حسابداری ممکن است شامل کمک به فرآیند تهیه گزارش مالی، یادگیری تجزیه و تحلیل اطلاعات حسابداری و مالی و ... باشد.

در اینجا برخی از مزایای دوره های کارورزی برای افراد را آوردیم

- گسترش دیدگاه و خلاقیت یک شرکت از آنجایی که کارآموزان می توانند نظراتی خارج از دیدگاه و فرهنگ آن شرکت ارایه دهند؛

- افزایش تجربه کاری برای فرد کارورز؛

- حفظ مشارکت در جامعه و کمک به افراد برای شروع مسیرهای شغلی خود؛

- آشنایی به انواع وظایف و بخش ها برای فرد کارورز؛

- دوره های کارورزی به هدایت اهداف شغلی افراد کمک می‌کند؛

- کارورزی می‌تواند باعث ایجاد یک رزومه قوی برای فرد شود؛

- گاهی اوقات دوره های کارورزی منجر به استخدام شما در همان شرکت می‌شود؛

- ایجاد اعتماد به نفس برای افراد با طی دوره های کارورزی.

وظایف کارورز چیست؟

کارورزان بخش وسیعی از وظایف را البته در سطح پایین تر نسبت به کارمندان یک مجموعه برعهده دارند. وظایف یک کارورز با توجه به انتظارات کارفرما و نوع فعالیت هر بخش در هر مجموعه‌ای متفاوت است. در دوره های کارورزی نباید انتظار داشت که برخی از مسئولیت‌های سنگین و حساس را به کارورز بسپارند. دوره‌های کارورزی می‌تواند فرصت‌های خوبی را ایجاد کند که علاوه بر اینکه فرد یاد می‌گیرد که چگونه در شغل خود در آینده فعالیت بهینه داشته باشد، می‌تواند خود را به کارفرماها نیز نشان دهد و مقدمه‌ای برای استخدام وی شود.

دوره های کارورزی
اگر فردی نمی‌تواند در دوره های کارورزی، شرکت کند هیچ نگرانی وجود ندارد، ما برای شما بسته‌هایی را طراحی کردیم که دیگر دغدغه‌ای بابت یادگیری کارورزی نداشته باشید و بتوانید با تهیه این پکیج قدرتمند آموزشی، کار کردن درمحیط‌های کاری واقعی را یاد بگیرید.

آموزش حسابداری با زونکن


بسته آموزش حسابداری زونکن یکی از بهترین راه ها برای افرادی است که می خواهند یک حسابدار حرفه ای شوند و به هر دلیلی نمی توانند در دوره های حضوری شرکت کنند. این بسته جزء کامل ترین بسته‌هایی است که تمام آنچه برای حسابدارشدن نیاز دارید به شما آموزش می‌دهد. با این امکان نیازی نیست مسافتی را برای کلاسهای حضوری آموزشی طی کنید. در خانه خودتان از طریق این بسته که شامل محتویات ارزشمندی هست با اسناد و مدارک واقعی آموزش می‌بینید و در قالب پروژه های واقعی مهارت پیدا می‌کنید.

بسته حسابداری زونکن

فرم دوره های کارورزی را چگونه پر کنیم؟

هنگام درخواست برای کارورزی، کارفرماها ممکن است یک رزومه از شما درخواست کنند. این رزومه می تواند به شما کمک کند تا شما را از سایر نامزدها متمایز کند و باعث شود تا مهارت ها و سایر دارایی های ارزشمند خود را برای یک شرکت برجسته کنید. بدین صورت آنها ترغیب می‌شوند تا شما را به عنوان یک کارورز در مجموعه‌ی خود بپذیرند.

یک نامه یا فرم کارورزی که به خوبی نوشته شود، مهارت ها و تجربیات مربوطه شما را برجسته می کند و نشان می دهد چرا شما برای یک نقش کارآموزی مناسب هستید.

چند مورد که در هنگام تکمیل فرم کارورزی یا رزومه می توانید به آن اشاره کنید:

- از کارها و پروژه های مرتبطی که قبلا انجام دادید صحبت کنید؛

- مهارت های مرتبط خود را فهرست کنید؛

- در مورد اینکه چرا برای این نقش مناسب هستید، توضیح خلاصه ای دهید؛

- اهداف خود را از کارورزی شرح دهید.

برای شروع کارورزی چگونه و از کجا اقدام کنم؟

هنگام درخواست کارورزی باید مراحلی را طی کنید:

1- تحقیق در مورد شرکت ها

در مورد شرکت‌های مختلف که در حوزه های کاری شما فعالیت دارند تحقیق کنید وبسایت آن ها را ببینید و با کار آن‌ها آشنا شوید. اگر بخش ویژه ای جهت استخدام و کاریابی دارند، اطلاعات تماس را یادداشت و فرم های آن‌ها در زمینه دوره های کارورزی را پر کنید.

2- تماس با شرکت‌های مختلف

بعد از بررسی شرکت ها، با آن‌ها از طریق تماس تلفنی، ایمیل، شبکه های اجتماعی و راه‌های ارتباطی مختلف تماس برقرار کنید و خود را معرفی کنید و درخواست خود را خیلی مودبانه مطرح کنید.

3- ارسال رزومه به بخش‌های مختلف

یک رزومه اصولی و درست تهیه کنید، سپس آن را به شرکت ها و کارفرمایان ارسال کنید.

4- از ذکر مهارت های خود غافل نشوید

در صحبت با کارفرماها یا مسیول دوره های کارورزی به مزایایی که شما می‌توانید به عنوان یک کارورز برای شرکت داشته باشید اشاره کنید. علاوه بر ذکر مهارت‌های خود، درمورد موفقیت‌هایی که در دوران تحصیلی کسب کرده‌اید نیز توضیح مختصری دهید.

5- پیگیر باشید

گاهی اوقات مجبور هستید با تعداد زیادی از شرکت‌ها تماس برقرار کنید و درخواست کارورزی خود را بدهید. در این میان ناامید نشوید و همچنان به تلاش و پیگیری خود ادامه دهید.

6- اعتماد به نفس و رعایت نکاتی در زمان مصاحبه

اگر با درخواست اولیه‌ی کارورزی شما موافقت شود ممکن است از شما دعوت به مصاحبه شود، در این مرحله باید سعی کنید اعتماد به نفس داشته باشید، خود را نبازید و تمام نکات مربوط به یک مصاحبه شغلی  موفق از جمله پوشش مناسب، صداقت، اشتیاق به کار، اصول زبان بدن و .... را رعایت کنید.

تفاوت دو واژه کارآموزی و کارورزی

هر دو دوره کارورزی و کارآموزی گاهی به یک معنا در ذهن عموم تداعی می‌شود. اما به طور دقیق تر تفاوت‌هایی دارند.

کارآموزی دوره ای است که در آن، فرد برای آموزش یک حرفه خاص در آن دوره شرکت می کند. حقوق کارآموزی معمولا به صورت توافقی است و گاهی ممکن است این دوره به صورت رایگان ارائه شود. در هر صورت با توجه به توافق کارفرما و کارآموز، دوره های کارآموزی می‌تواند پولی یا بدون حقوق باشد.

دوره های کارورزی، دوره هایی است که معمولا درحین تحصیل، یا اندکی بعد از آن، فرد به سراغ کارورزی می‌رود. دوره کارورزی اغلب با پرداخت حقوق همراه است. ممکن است آیتم های حقوق اداره کار مانند بیمه، حق اولاد و... برای فرد کارورز تعیین نشود اما در نهایت دستمزد فرد کارورز پرداخت می شود.

در کارآموزی به فرد گواهینامه‌ای تعلق نمی‌گیرد ولی در کارورزی یک گواهینامه داده می‌شود که فرد می‌تواند از آن برای رزومه کاری خود در شرکت‌های دیگر استفاده کند.  کارورزان نسبت به فرد کارآموز تعهد کاری بیشتری دارند و همین امر منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی در طول دوره کارورزی برای آن‌ها می شود. تفاوت مهم دیگر این دو دوره این است که در دوره های کارورزی پس از اتمام دوره، در صورت رضایت مجموعه آن فرد در همان جا استخدام می‌شود. در صورتیکه در کارآموزی این اتفاق کمتر می افتد یا اصلا نمی افتد.

سخن آخر

دوره های کارورزی و کارآموزی می‌تواند به شما نشان دهد که چگونه یک شرکت پیشرفت یا سقوط می کند نه اینکه فقط به طور انتزاعی در مورد آن بیاموزید. می‌توانید مهارت‌های مدیریت زمان را در یک شرکت مشاهده و آن‌هایی را که می‌خواهید برای آینده شغلی خود یادداشت کنید. در مورد مهارت های همکاری با سایرین تجربه می‌کنید و با وظایف مختلفی که ممکن است در آینده شغلی با آن روبرو شوید آشنا می‌شوید. بنابراین به کارورزی به عنوان یک گسترش تحصیلی برای ورود حرفه ای به بازار کار و مسیر شغلی حرفه ای فکر ‌کنید، و به این صورت اعتماد به نفس و مهارت خود را نیز جهت استخدام آینده بالا ببرید.

بیشتر بخوانید:

 بهترین دوره حسابداری بازار کار

مدیریت مشاعات ساختمان: چالش‌ها و راهکارها
معرفی نرم افزارهای حسابداری

مدیریت مشاعات ساختمان: چالش‌ها و راهکارها

مشاعات ساختمان‌ به عنوان فضاهای مشترکی که بین ساکنین مجتمع های آپارتمانی تقسیم می‌شود، نقش مهمی در کیفیت زندگی ساکنان ایفا می‌کند.

تیم تحریریه

تیم تحریریه

1403/08/17
نرم ‌افزار حسابداری ساختمان: ابزاری ضروری برای مدیریت مالی پروژه‌های ساختمانی
معرفی نرم افزارهای حسابداری

نرم ‌افزار حسابداری ساختمان: ابزاری ضروری برای مدیریت مالی پروژه‌های ساختمانی

نرم افزار حسابداری ساختمان یکی از مهم ترین ابزارها برای مدیریت مالی پروژه های ساخت و ساز.

تیم تحریریه

تیم تحریریه

1403/08/14

دانلود نسخه PDF مقاله

نظرات خود را ثبت نمایید

مشاوره رایگان