سمت های شغلی حسابداران و پوزیشن شغلی یک حسابدار

دسته بندی : مقالات اعضا تاریخ انتشار : 1403/06/22
سمت های شغلی حسابداران و پوزیشن شغلی یک حسابدار
فهرست مطالب

    پوزیشن شغلی یک حسابدار

    همانطور که پلیس ها تخصص های متفاوتی دارند و در رسته ها و موقعیت های مختلف کار می کنند، حسابداران هم موقعیت شغلی متفاوت و شخصیت های متفاوتی دارند. شخصیت های اصلی آنها عبارت است از:

    حسابداران ( شرکتها و سازمانهای دولتی ) به دسته بندی ذیل تقسیم میشود

    • حسابداران
    • سرپرست و رییس حسابداری 
    • مدیر مالی 

    حسابداران مستقل به سمت های ذیل فعالیت میکنند 

    •    حسابدار پروژه ای
    •    مشاور مالی
    •    مشاور مالیاتی
    •   کارشناس و مشاور بیمه
    •    مربی حسابداری
    •    تولید کننده محتوا مالی
    •   تحلیلگران مالی ( کسب و کار و سرمایه گذاری )
    •   حسابرس

     حسابداران ( شرکتها و سازمانهای دولتی ) به دسته بندی ذیل تقسیم میشود

     حسابداران :

    اولین اصل در حسابداری صداقت و قابل اعتماد بودن است . تمام اسناد و مدارک شرکت در دست حسابداره بنابراین بسیار مهم است که حسابدار فردی امانت دار و با صداقت باشد . حسابدار باید جزیی نگر – دقیق و با دقت باشه و روحیه کار تیمی رو داشته باشه . حسابدار باید بتونه استرس ، خشم و نگرانی هاش رو کنترل کنه . قدرت تجزیه و تحلیل و ابتکار عمل رو داشته باشه . مطالبه گر باشه و بتونه از حق و حقوق شرکت دفاع کنه . حسابدار حرفه ای باید توانایی نه گفتن را داشته باشد باید طوری رفتار کند که به کسی بیش از حد نزدیک نشود . و ارتباط رسمی و در عین حال ارتباط شایسته برقرار کند .

    حسابداران  در شرکتها در سمت های مختلف کار میکنند بعضی از این سمتها هم ردیف هستند این سمت های هم ردیف به شرح ذیل است :

    • دستیار حسابدار

    • حسابدار انبار

    • حسابداری حقوق ودستمزد

    • حسابدار بهای تمام شده

    • حسابدار خزانه

    • حسابدارمالی

    • حسابدار مالیاتی

    • حسابدار دولتی

    • حسابدار بیمه

    • حسابدار وصول مطالبات

    • کنترلر مالی

    حسابدران در طول فرایند کاری ممکن است در  سمت های هم ردیف جابجا شوند و یا  به سمت های بالاتر به شرح ذیل ارتقا پیدا کنند . شما میتوانید سمت های مختلف حسابداران را و توانایی های مورد نیازشان را در ( این لینک ) مشاهده کنید .

      سرپرست و رییس حسابداری :

    سرپرست حسابداری با اختیاراتی که از مدیر مالی به او تفویض اختیار میشود .در تسویه حسابهای مالی نظارت دارد و همینطور بستن حسابهای پایان سال را انجام میدهد . سیستم های حسابداری را راه اندازی و صورتهای مالی را تجزیه و تحلیل میکند . سرپرست حسابداری باید تفکر تحلیلی در جهت حل مشکلات و مسایل مالی قدم برمیدارد . توانایی در هماهنگی و اجرا ، دقت و کیفیت در کار ، آشنایی با قوانین تامین اجتماعی و قانون مالیاتهای مستقیم نقش مهمی در عملکرد رییس حسابداری دارد . برای تسلط برای سرپرستی مالی و یا سمت رییس حسابداری میتوانید این سمت را از طریق  ( این لینک) آموزش ببینید 


      مدیر مالی :

    مدیران مالی کارشون در شرکتها ثابت و ساعات کار زیادی رو در محیط کارشان سپری میکنند مدیران مالی باید به دو مهارت اساسی داشته باشند  :

    1-    مهارتهای ارتباطی 

    2-    دانش کافی و مرتبط در حوزه حسابداری ، قوانین و آیین نامه ها 

    مهارتهای ارتباطی

    مدیران مالی با مدیران ارشد و واحدهای مالی و حسابداری ارتباط نزدیک دارند . باید از روحیه مدیریتی و رهبری و از لحاظ اخلاقی فردی برونگرا ، تاثیرگذار ، توانایی در کنترل عملکرد و فعالیتها داشته باشن . قدرت تجزیه و تحلیل و حوصله کافی برای رسیدگی به امور وپیدا کردن راهی جهت رفع مشکلات و موانع پیش آمده را داشته باشند . و توانایی لازم در جهت رفع مشکلات را داشته باشند دانش کافی و مرتبط در حوزه حسابداری ، قوانین و آیین نامه ها از دانش کافی در رابطه با رشته حسابداری و حسابرسی برخوردار  و آگاهی از آیین نامه ها بخشنامه ها و مقررات تدوین شده داشته باشند . جهت مدیر مالی شدن و توانایی در این حوزه میتوانید دوره منحصر به فرد حصین حاسب را که بصورت عملی آموزش میدهند خریداری و قدم به قدم آموزش ببینید .

    حسابداران مستقل به سمت های ذیل فعالیت میکنند :

    1-     حسابدار پروژه ای :

    حسابداران پروژه ای عموما بصورت دور کاری ( فریلنسری ) کار انجام میدهند . این حسابداران یک پروژه خاص را شروع ، کنترل و در نهایت به پایان میرسانند . صرفا روی هدف مشخص شده کار میکنند . مثلا سود و زیان شرکا را استخراج میکنند . یا صرفا حسابها را اصلاح میکنند یا مشکل و یا نیاز خاصی را برطرف میکنند . این حسابداران بعد از اتمام کار پروژه را تحویل میدهند و یا دستور کار جدیدی میگیرند .

    حسابدار پروژه ای حتما باید برنامه ریزی و زمانبندی خاصی داشته باشند تا بتواند پروژه های بیشتری را هندل و درآمد ایده الی را بدست آورند . شما میتوانید با مراجعه قسمت پروژه های سایت ،   پروژه های حسابداری را بصورت فریلنسری پیشنهاد قیمت دهید  و وارد پروسه انجام کار شوید . 

    2-    مشاور مالی و مالیاتی

    یک مشاور مالی خوب قادر به تضمین صددرصد نتایج خواهد بود .احساس تعهد و جبران خسارت از روحیات مشاوران مالی است . کارشناسان مالی ، مالیاتی افرادی باتجربه و در زمینه کاری  خود دارای دانش مالی و متخصص هستند.

    این افراد شخصیتی مطالبه گر دارند و میتونین راه حلی برای چالش های کاری در حوزه مالی و مالیاتی پیدا کنند و مشکلات را رفع کنند . کارشناسان مالی مالیاتی افرادی با دسیپلین و در گفتار و رفتار حرفه ای عمل میکنند و با سند و مدرک و استدلال  حرف خود را به کرسی مینشانند . در راستای انجام کار مشاوره ای در ابتدا باید رزومه تان را تکمیل کنید . تا بعنوان مشاورو حسابدار تایید شوید . 

    3-    کارشناس و مشاور بیمه

    یک کارشناس و مشاور بیمه دقیقا باید خصوصیات یک مشاور مالی مالیاتی را داشته باشد ولی حوزه کاری این کارشناس متفاوت است . ولی یک مشاور چه در زمینه بیمه چه در زمینه مالیات باید توانمند و توانایی مشاوره در هر دو حوزه را داشته باشد .

    4-     مربی حسابداری

    مربی یا استادحسابداری باید دارای دانش آکادمیک باشد . اطلاعاتش به روز و پشتیبان خوبی باشد  . رفتار صبور و محترمانه با کارآموزان داشته باشین .از آنجاییکه کارآموزان اصولا مربیانشان را الگو قرار میدهند . باید در رفتار گفتار عملکرد دقت کند و  پوشش مناسب یک استاد را رعایت کند .

    5-     تولید کننده محتوای مالی

    تولید کننده محتوا باید محقق و پژوهشگر باشد و موضوعات به روز رو بررسی و خبر رسانی کند در این سمت شغلی نیاز هست که  تولید کننده محتوا نیاز سنجی و درصدد رفع نیازهای مخاطب محتوا تهیه کند  داشتن تجربیات مرتبط مانند نوشتن مقاله برای مطبوعات و سخنرانی در همایشها و گردهمایی ها  ، برای جذب در بازار کار نیز موثر است . بعضی از خصوصیات تولید کننده محتوا به شرح ذیل است

    •         توانایی برقراری ارتباط با دیگران

    •         آشنا با اصول روابط عمومی

    •         تکنیک های نویسندگی

    •         اصول گزارش نویسی

    •         تکنیک های تهیه مصاحبه و اخبار

    •         بداهه گویی

    •         انجام کارها به صورت تیمی

    •         پرسشگری

    •         تکنیک های تحقیق وپژوهش

    •         توانایی در اصول تند نویسی

    •         آشنایی با روش های کسب اطلاعات

    6-     تحلیلگران مالی ( کسب و کار و سرمایه گذاری )

    تحلیلگران مالی با جمع آورزی اطلاغات مالی و ارزیابی داده ها پیشنهادات خود برای سرمایه گذاری ارایه میدهند . و عملکرد سرمایه گذاری را ارزیابی میکنند . تحلیلگران علاوه بر توصیه سرمایه گذاری زمان مناسب برای فروش را نیز گوشزد میکنند . بنابراین تحلیل گران به دو دسته تقسیم میشوند :

    1- تحلیلگران خرید

    2- تحلیلگران فروش

    برخی از وظایف تحلیلگران مالی به شرح ذیل است :

    1. تجزیه و تحلیل گزارشات مالی و ارزیابی داده ها
    2. پیدا کردن اختلافات مالی
    3. توصیه برای سرمایه گذاری ( خرید و فروش )
    4. تهیه گزارشات مالی در جهت اجرای استراتژی سازمان 

    تحلیلگران مالی زمانی موفق هستند که علم اقتصاد ، پلن نویسی کسب و کار ، تجزیه و تحلیل صورتهای مالی را بدانند همچنین دارای مهارتهای ارتباط کلامی و کتبی باشد و بتواند به زبان ساده طوری که کاملا قابل درک باشد توضیح دهد . تحلیلگران مالی علاوه بر مهارت در تحلیل و اطمینان به تحلیلشان  جزیی نگر و  روانشناسان خوبی نیز هستند . در ریاضی و رایانه نیز مهارت کافی دارند   . تحلیلگران تصمیم گیرندگان قاطع و مصممی هستند تحلیلگر مالی، شغلی نیست که در دانشگاه یاد بگیرید و بعد از آن وارد فضای کار شوید برای تحلیگر شدن نیاز به مجموعه ای از مهارت ها دارید که فقط با تجربه و تمرین فراهم میشود .

    7-      حسابرس

    حسابرس کیست؟

    شما به عنوان حسابرس باید در زمینه محاسبات و تحلیل داده ها دارای مهارت و علاوه بر دقت ، توجه زیادی به جزییات داشته باشید . حسابرس کسی است که وظیفه بررسی صحت اسناد مالی و انطباق آن‌ها با اصول و استانداردهای حسابداری را به عهده دارد حسابرسان، کار حسابداران را بررسی و نتیجه کار خود را به هیات مدیره، سهام داران، بانک ‌ها و سایر سازمان‌های نظارتی و قانونی، حسب مورد، گزارش می‌کنند

    حسابرسان به دو گروه تقسیم میشوند :

    1-حسابرسان داخلی :

    حسابرسان داخلی رابط میان هیات مدیره و شرکت هستند که گزارش رسیدگی خود را بصورت هفتگی ماهانه و سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارایه میدهند و در واقع عملیات داخلی واحد تجاری را رسیدگی میکنند  

    2-حسابرسان مستقل:

    این گروه از حسابرسان مستقل در موسسات حسابرسی فعالیت میکنند و بر اساس قرارداد میان شرکتها و سازمانها عملیات حسابداری را بر اساس اصول و موازین حسابداری رسیدگی میکنند این حسابرسان رابط میان استفاده کنندگان برون سازمانی و هیات مدیره شرکت میباشند
    در شغل حسابرسی معمولا شما به عنوان حسابرس صحت و کارآیی یک سند یا گزارش مالی را ارزیابی می کنید. اگر می خواهید شغلی در حوزه  مالی داشته و از تحلیل و ارزیابی کار حسابداران نیز لذت می برید، شغل حسابرس برای شما ایده آل است

    رسالت حسابرس :

    حسابرسان با توجه به قانون موظف هستند که گزارش‌های سوابق مالی را بصورت دقیق و صحیح برای افراد درون و برون سازمانی افشا کنند . این استفاده کنندگان تشکیل شده اند از مدیران و سرمایه گذاران ، اداراتی مثل بانکها و برگزار کنندگان مناقصات که قرار است به شرکت اعتبار دهند  و یا اداره امور مالیاتی که قرار است مالیات اخذ کند .

    برچسب ها : حسابداری مالیات
    جستجو
    ×
    فرم تعیین سطح
    روحیه رهبری دارید ؟
    هدف شما از آموزش چیست ؟
    هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
    ×
    ×