اجرای دقیق حسابرسی سیستمی تاثیر به سزایی در سرمایهگذاری برای تولید دارد

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای محمد سراج، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، اظهار داشت: اگر بتوانیم سرمایه کشور را به سمت تولید هدایت کنیم، بسیاری از چالشهای اقتصادی کشور برطرف خواهد شد. تولید، ستون فقرات یک اقتصاد پویاست و بدون تولید، سایر مولفهها نیز دچار اختلال میشوند.
وی با تحلیل وضعیت کنونی سرمایهگذاری در کشور اظهار داشت: سرمایههای ملی ما امروز در بخشهای غیرمولد انباشته شدهاند. یکی از بزرگترین مشکلات کنونی، ذخیره گسترده ارز و طلا در منازل مردم است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر سرمایه انباشته در منازل به چرخه تولید و صنایع حیاتی مانند صنعت نفت تزریق شود، میتواند بهطور کامل وابستگی کشور به خامفروشی را از بین ببرد. اما متاسفانه در حال حاضر این سرمایه به جای تبدیل شدن به محرک رشد تولید، به یک ذخیره بیاثر و حتی مخرب بدل شده است.
آقای سراج با تاکید بر اهمیت مالیاتی ستانی عادلانه در کشور، افزود: در دهههای گذشته بیشتر مالیاتی که اخذ میشود، از بخش شفاف اقتصاد بود؛ بخشی که فقط حدود یک چهارم تا یک هشتم کل اقتصاد کشور را تشکیل میدهند. در مقابل، بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد، از زیر بار مالیات شانه خالی میکند. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، حدود 15 تا 20 درصد تولید ناخالص داخلی از محل مالیات تامین میشود؛ اما در کشور ما این رقم تنها حدود 6 درصد است. اما میتوان با حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی و اخذ مالیات سیستمی و آنلاین اقدام به اخذ مالیات عادلانه از تمام فعالان اقتصادی کرد و جلوی اخذ مالیاتهای غیرعادلانه از برخی تولید کنندگان گرفته میشود.
وی با اشاره به ضرورت اعمال مالیات بر ثروتهای راکد، تاکید کرد: مالیات بر سرمایههای غیرمولد، نهتنها ضدتولید نیست، بلکه راهکاری موثر برای آزادسازی سرمایهها و هدایت آنها به سمت تولید است. در حالی که ما هنوز شاهد معاملات قولنامهای ثبتنشدهای هستیم که هیچگونه مالیاتی از آنها اخذ نمیشود، باید با ابزارهای هوشمند و قوانین موثر، شفافیت و عدالت مالیاتی را محقق کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در نظام اقتصادی سالم، بار مالیاتی باید متناسب با توان مالی شهروندان توزیع شود. ثروتمندان باید سهم بیشتری بپردازند تا کشور بتواند به عدالت اجتماعی و توسعه متوازن دست یابد. اینگونه نیست که مالیات بهعنوان مانعی برای تولید تلقی شود؛ بلکه میتوان با سیاستگذاری مناسب، مالیات را از عاملی بازدارنده به عاملی محرک برای سرمایهگذاری مولد و رشد و رونق تولید تبدیل کرد.
آقای سراج در پایان تصریح کرد: اگر بتوانیم با حسابرسی سیستمی مسیر سرمایه را از بازارهای غیرمولد مانند ارز، طلا و مسکن به سمت تولید سوق دهیم، در کنار مبارزه با تورم، اشتغال، توسعه و عدالت اقتصادی نیز بهطور همزمان محقق خواهد شد. این هدف، نیازمند عزم جدی برای اصلاح نظام مالیاتی و حسابرسی دقیق از گردش ثروت در کشور است.
جدیدترین اخبار

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: مودیان مالیاتی میتوانند از تاریخ 19 تا 28 اردیبهشت ماه 1404، نسبت به ثبت نهایی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان 1403 از طریق سامانه مودیان اقدام کنند.
1404/02/24 تیم تحریریه