تعیین محل هزینه کرد مالیات برای توسعه زیرساختی و بهداشتی مناطق محروم
تاریخ انتشار: 1403/08/08
بنا بر گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای احمد فاطمی نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی در خصوص تعیین محل هزینه کرد مالیات پرداختی مودیان توسط خود آنها (موسوم به طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان) که در سال جاری با روش منحصر به فرد با امکان انتخاب مستقیم و برخط پروژه توسط مودیان انجام شد، بیان کرد: نشاندار کردن مالیاتها، یکی از اقدامات مناسبی است که طی سال گذشته به اجرا گذاشته شد. این که مودیان خودشان بتوانند مشخص کنند مالیات پرداختی شان در کدام پروژه به کارمیرود، به معنای افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی سازی نظام مالیاتی کشور است.
وی با بیان اینکه این طرح، یک مشوق است و به ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور کمک می کند، افزود: نشاندار کردن مالیات توسط مودیان کمک می کند که افراد با رضایت بیشتری نسبت به پرداخت مالیات اقدام نمایند، زیرا مودیان می دانند که مالیات پرداختی شان کجا هزینه می شود.
این نماینده مجلس گفت: اجرای طرح هایی مانند امکان تعیین محل مصرف مالیات ها به افزایش پرداخت مالیات کمک می کند و در توانایی نظام مالیاتی در راستای مقابله با فرار مالیاتی با روشهای تشویقی موثر است.
آقای فاطمی خاطرنشان کرد: شرکتها و هلدینگ های بزرگ در مناطق کم برخوردار امکان رشد و توسعه نداشتند، این امر به محرومیت این شهرها و استانها دامن زده است. به همین دلیل، سوق دادن درآمدهای مالیاتی در طرح نشاندار کردن مالیات توسط خود مردم به سمت مناطق کمتر برخوردار در دستور کار قرار گرفت که بسیار مثبت ارزیابی میشود. مجلس نیز از این اقدامات که در راستای توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور است، دفاع و حمایت می کند.
وی در خصوص این که در نتیجه طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان، بیش از 12 هزار میلیارد تومان منابع به 1915 پروژه تخصیص یافت؛ تصریح کرد: این اقدامات بسیار مثبت است. نکته مهم این است که وقتی پروژههای عمرانی کشور از محل مالیات تامین مالی و تکمیل می شوند، مردم نتیجه پرداخت مالیات را به صورت ملموس حس میکنند. این روند به افزایش رضایت شهروندان از پرداخت مالیات منجر میشود.
نماینده بابل در پایان تاکید کرد: اجرای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان یکی از روش های تشویقی موثر برای مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی در رشد و توسعه کشور است. این طور طرح ها در نهایت به مردمی سازی نظام مالیاتی کشور منجر می شود.
کاهش نرخ مالیات تولید در بودجه از 25 به 20 درصد فرصتی برای توسعه سرمایهگذاری است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کاهش نرخ مالیات تولید از 25 درصد به 20درصد در بودجه 1404 میتواند فرصتهایی برای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه و بهرهگیری از فناوریهای نوین ایجاد کند که به تدریج به پیشرفت علمی و فناوری کشور کمک خواهد کرد.
تیم تحریریه
مالیات باید تکیهگاه اصلی درآمدی دولت باشد
نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: مالیات باید تکیهگاه اصلی درآمدی دولت باشد.
تیم تحریریه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در حاشیه سفر به استان یزد و گفتوگو با رسانههای محلی گفت: سیاستهای مالیاتی منطبق با شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و همسو با رویکردهای دولت چهاردهم تنظیم میشود.
تیم تحریریه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در جمع کارکنان امور مالیاتی اردکان با بیان اینکه سهم درآمدهای مالیاتی به هزینههای جاری به بالای 55 درصد رسید، گفت: نظام مالیاتی بر اساس چشمانداز خود به سمت افزایش سهم در بودجه حرکت میکند.
تیم تحریریه