آزمایشگاه دادهکاوی مالیاتی قدمی بزرگ در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمد هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در جلسه افتتاحیه آزمایشگاه دادهکاوی مالیاتی که در چهارمین روز از هفته فرهنگ مالیاتی با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، روسای دانشگاهها و اندیشکده ها و شرکتهای دانشبنیان در سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد، گفت: در حوزه اتکا منابع بودجه دولت به مالیات، گام مهمی برداشته شده و از آسیب های اتکا به نفت کاسته شده است.
وی با بیان اینکه طی دهه 90 نسبت درآمد بودجه عمومی 38 درصد بوده در سال 1402 به بالای 41 درصد رسیده است و افزود: ناگزیر هستیم برای اداره کشور از درآمدهای پایداری مثل مالیات استفاده کنیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه نظام مالیاتی باید مبتنی بر حاکمیت داده باشد و امروزه نظام چانه زنی برچیده شده است، اظهارداشت: جهت تامین درآمدها و اداره کشور با مالیات، نیازمند همراهی مردم هستیم که لازمه آن آگاهی مردم از هزینه کرد محل مصارف مالیات است.
دکتر سبحانیان آزمایشگاه دادهکاوی مالیاتی را قدمی بزرگ در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی دانست و تصریح کرد: اگر به دنبال سرمایه گذاری در کشور هستیم ناگزیریم با اتکا به داده و با رویکرد عدالت محوری و شریک راهبردی دانستن فعالان اقتصادی امور را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه بیش از 85 درصد خوداظهاری مودیان را با مطابقت داده های موجود در نظام مالیاتی پذیرش کردیم، افزود: رویکرد ما به مودیان، تعاملی و رحمانی است و بنا داریم نظام مالیاتی را به یک سازمان محبوب مبدل سازیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه با تکیه بر داده های متقن و به کمک شرکتهای دانشبنیان فضای کافی برای حرکت به سمت عدالت مالیات ستانی و شناسایی مودیان جدید فراهم شده است، گفت: شناسایی حساب های اجاره ای و ذینفعان واقعی، شناسایی راه ها و شیوه های فرار مالیاتی و اعتبارسنجی اظهارنامه های مالیاتی با استفاده از آزمایشگاه داده کاوی میسر شده است تا شفاف سازی و پیش بینی پذیر شدن فعالیت های اقتصادی محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای اشخاصی که در شناسایی فرار مالیاتی موثر بوده اند، حدود 500 میلیون تومان پاداش داده شد.
در ادامه این مراسم دکتر زمانیان رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اظهارداشت: داده های محبوس در نظام بروکراتیک اداری باید در اختیار نهادهای تصمیم گیر در عرصه اقتصادی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه داده ها می توانند مبنای خلق ارزش برای نظام اقتصادی کشور باشند، افزود: داده هم مثل نفت اگرچه بدبو اما پرخاصیت و با ارزش است که می تواند مبنای اخذ تصمیم در کشور باشد.
همچنین عبدوس مدیر کل دفتر طراحی و تحلیل فرایندهای مالیاتی با بیان اینکه زیرساخت ها و بسترهای نرم افزاری لازم در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی از طریق آزمایشگاه داده کاوی مالیاتی مهیا شده است، گفت: از الگوریتم ها و فناوری ها به واسطه شرکت های دانش بنیان می توانیم در شناسایی فرارهای مالیاتی و محاسبه عادلانه مالیات ها بهره بگیریم.
دکتر افتخاری، رییس دانشگاه امام صادق نیز در این مراسم گفت: وجود آزمایشگاهی که اجازه بدهد نخبگان و دانشجویان به داده های مالیاتی دسترسی داشته باشند، به تغییر حکمرانی در این حوزه کمک می کند.
در ادامه این مراسم دکتر داود ادیب رئیس انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران عنوان کرد: آمادگی داریم ظرفیت ها و پتانسیل انجمن را در راستای تعامل و هماهنگی بیشتر در هوشمندسازی نطام مالیاتی در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی قرار دهیم.
رسولی زاده مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارت نیز تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی پیشگام در بسترسازی در مسیر حاکمیت داده است.
وی افزود: استفاده از هوش مصنوعی در داده کاوی برای شفافیت مالیات ستانی در دنیا در دستور کار قرار گرفته است.
جدیدترین اخبار
نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس گفت: کاهش بار مالیاتی از بخش حقوق و مشاغل خرد یکی از اهداف اصلی ایجاد معافیتهای مالیاتی هوشمند در بودجه 1404 است که معافیت مالیات حقوق و مشاغل خرد را تا دو برابر افزایش داد.
1403/10/20 تیم تحریریه