کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1404/01/21
کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای رضا وفایی یگانه عضو اتاق تعاون ایران در ارتباط با سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور که طی سال‌های اخیر در کشور به اجرا گذاشته شده و در سال جاری نتایج قابل توجهی در این زمینه به دست آمده است، اظهار داشت: طی سالیان گذشته روندهای مالیات‌ستانی در کشور با مشکلاتی مواجه بود، به همین علت اصلاح نظام مالیاتی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات مربوط به هزینه بالا وصول درآمدهای مالیاتی بود. تا پیش از این، نیروی انسانی زیادی نیاز بود تا حسابرسی‌های دستی و ممیزمحور را انجام دهند. سیستمی شدن روندهای مالیاتی کشور توانست زمینه را برای کاهش هزینه‌ها فراهم آورد.

عضو اتاق تعاون ایران ادامه داد: وقتی سیستم‌ها جای افراد را می‌گیرند و روندهای حسابرسی به صورت هوشمند طی می‌شود، علاوه بر این که هزینه‌ها کاهش می‌یابد، شاهد افزایش دقت در انجام کارها هستیم.

آقای وفایی خاطرنشان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور کاهش اعمال سلیقه کارشناسان را در حسابرسی‌ها به دنبال داشت و منجر به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور می‌شود.

وی گفت: به طور کلی، سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به نفع مودیان قانون‌مدار است که تا کنون مالیات‌شان را به صورت مرتب پرداخت می‌کرده‌اند. روندهای هوشمند مالیاتی بستری فراهم آورد تا سازمان امور مالیاتی بر مالیات‌ستانی از فراریان مالیاتی تمرکز کند و کشف مودیان جدید صورت بگیرد. این روندها به نفع مودیان قانون‌مدار است.عضو اتاق تعاون ایران ادامه داد: سیستمی‌شدن نظام مالیاتی کشور به معنی مشخص شدن میزان وصول درآمدهای مالیاتی دولت است. این امر زمینه را برای سیاست‌گذاری‌های صحیح در حوزه سرمایه‌ گذاری ایجاد می‌کند.

وفایی بیان کرد: در روندهای هوشمند مالیات‌ستانی، پیش‌بینی میزان مالیات پرداختی برای مودیان نیز امکان‌پذیرمی‌شود. تمامی این روندها به معنی پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور بوده و به نفع مودیان است.

وی خاطرنشان کرد: مالیات‌ستانی هوشمند با تقویت حسابرسی سیستمی موجب از بین بردن بستر فساد و کاهش هزینه‌های مالیات‌ستانی کشور می‌شود و با افزایش داده‌محوری و کاهش خطاهای انسانی منجر به عدالت در اخذ مالیات خواهد شد.

عضو اتاق تعاون ایران گفت: مالیات‌ستانی عادلانه از همگان یکی از وظایف دولت بود، به نحوی که باید بخشی از درآمد اشخاص پردرآمد اخذ شود و به نفع عموم مردم به کار گرفته شود. استفاده از سامانه‌ها و سیستم‌ها در بهبود روندهای مالیات‌ستانی در کشور بسیار اثرگذار خواهد بود.

وفایی ادامه داد: اصلاح نظام مالیاتی کشور و حرکت به سمت هوشمندسازی امور یک اقدام ارزشمند در راستای تحقق دولت الکترونیک محسوب می‌شود. در کشورهای مختلف از ظرفیت‌های نوین به خوبی استفاده شده است. ما هم باید بهره‌برداری از روندهای هوشمند و سیستمی را مدنظر داشته باشیم.

عضو اتاق تعاون ایران در پایان با اشاره به اینکه اجرای مواد 169 و 169 مکرر ق.م.م. که مورد تاکید رئیس‌جمهور بوده و خروجی‌اش داده‌محوری در نظام مالیاتی کشور است، عنوان کرد: روندهای نوین مالیات‌ستانی و تکیه بر داده‌ها به معنی کاهش بستر فساد بوده، به هر میزان که مالیات‌ستانی بیشتر بر مبنای اطلاعات فروش و داده‌های دقیق صورت می‌گیرد، از مالیات‌ستانی تخمینی فاصله می‌گیریم و این روند مثبت ارزیابی می‌شود.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تغییر در سیستم مالیاتی کشور؛ حذف سلیقه‌گرایی در تعیین مالیات
تغییر در سیستم مالیاتی کشور؛ حذف سلیقه‌گرایی در تعیین مالیات

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس گفت: حسابرسی سیستمی مالیاتی علاوه بر ایجاد شفافیت، به سازمان امور مالیاتی این امکان را می‌دهد که منابع مالیاتی کشور را به درستی شناسایی کرده و از شفافیت بیشتری در جمع‌آوری مالیات برخوردار باشد.

1404/01/21 تیم تحریریه
۵ دقیقه کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی
کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی

عضو اتاق تعاون ایران گفت: تقویت حسابرسی سیستمی موجب از بین بردن بستر فساد و کاهش هزینه‌های مالیات‌ستانی کشور می‌شود و با افزایش داده‌محوری و کاهش خطاهای انسانی منجر به عدالت در اخذ مالیات خواهد شد.

1404/01/21 تیم تحریریه
۵ دقیقه تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران
تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران

مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی کشور، از تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران تا 31 فروردین 1404 خبر داد.

1404/01/19 تیم تحریریه
۵ دقیقه تداوم برخورداری موسسات خیریه از قانون نرخ صفر مالیاتی
تداوم برخورداری موسسات خیریه از قانون نرخ صفر مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور از تداوم برخورداری نرخ صفر مالیاتی هزینه‌های حمایتی پرداختی توسط موسسات خیریه به‌رغم عدم راه‌اندازی سامانه ثبت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر خبر داد.

1404/01/19 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×