خروج کشور از وابستگی به بازارهای نوسانی با حسابرسی سیستمی مالیاتی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای محمد رشیدی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت حسابرسیهای سیستمی مالیاتی در ایجاد شفافیت اقتصادی، اظهار داشت: باید مالیات به صورت کاملاً سیستمی و هوشمند اخذ شود تا عدالت مالیاتی برقرار شود. در این راستا کمیسیون اقتصادی مجلس نقش مهمی در هدایت سیاستهای مالیاتی ایفا میکند و باید قوانینی تدوین شود که ضمن افزایش درآمد دولت، سرمایههای سرگردان را به سمت تولید سوق دهد.
وی با تاکید بر اینکه تدوین آییننامههای اجرایی باید با رویکرد عدالتمحور انجام شود، افزود: آییننامههای مالیاتی باید به نحوی تدوین شود که پولها و سرمایهها به جای ورود به فعالیتهای سوداگرانه همچون سفتهبازی، به سمت بخشهای مولد اقتصادی هدایت شوند. حکمت اصلی قانونگذاری برای حسابرسی سیستمی در این حوزه، تقویت تولید و ایجاد اشتغال پایدار بوده است، نه صرفاً افزایش درآمد دولت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر قانون مالیات ستانی طوری تدوین شود که فقط درآمدی برای دولت ایجاد کند اما همچنان زمینه برای سفتهبازی و فعالیتهای غیرمولد باقی بماند، در واقع به هدف اصلی خود نرسیدهایم. بنابراین ضروری است که اصلاحاتی در قوانین مالیاتی صورت گیرد تا سرمایهها به جای حرکت در بازارهای واسطهای، به بخش تولید هدایت شوند. برای تحقق این امر می توان حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی تکیه کرد.
آقای رشیدی با اشاره به اهمیت ایجاد سیستمهای شفاف مالی برای کنترل گردش سرمایهها گفت: باید یک سامانه مالی دقیق و هوشمند طراحی شود که تمام جابجاییهای پولی و مالی در حسابهای بانکی به صورت شفاف قابل رصد باشد. این شفافیت سبب میشود سرمایهگذاران به جای بازارهای پرریسک و غیرمولد، به سمت تولید و اشتغالزایی بروند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: زمانی که سرمایهها به سمت تولید حرکت کنند، زمینه برای بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی فراهم میشود. این مساله باعث رشد اقتصادی، تقویت تولید داخلی و ایجاد فرصتهای شغلی گسترده خواهد شد. از سوی دیگر، جلوی نوسانات شدید بازار و سرمایهگذاریهای کوتاهمدت سوداگرانه گرفته میشود.
جناب رشیدی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: متاسفانه در حال حاضر بخش زیادی از سرمایههای کشور به دلیل نبود شفافیت و سیستماتیک بودن فرایندهای مالی، به بازارهای سفتهبازی در حوزههایی مانند سکه، دلار و ارز کشیده شدهاند. این وضعیت، علاوه بر ایجاد بیثباتی اقتصادی، موجب شده که بخش تولید آسیب ببیند و رشد اقتصادی کشور کند شود.
عضو کمیسیون انرژی در پایان ابراز امیدواری کرد که با حسابرسی سیستمی و اجرای دقیق و سیستمی آن، شاهد هدایت سرمایهها به مسیر صحیح باشیم.
رشیدی خاطرنشان کرد: امیدوارم با اجرای درست حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی، سرمایههای سرگردان کشور به سمت تولید، اشتغال و توسعه اقتصادی حرکت کنند و کشور از وابستگی به بازارهای نوسانی خارج شود.
جدیدترین اخبار

معاون سیاست گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ارتقا نظام حکمرانی کشور از طریق نظام مالیاتی محقق خواهد شد، گفت: براین اساس تحقق عدالت عمودی و افقی یکی از دستور کارهای مهم نظام مالیاتی کشور است.
1404/02/21 تیم تحریریه
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مالیات ستانی گنج بی پایان نیست، گفت: باید اقتصاد را بزرگ کنیم و هزینه های دولت را کاهش دهیم تا بتوانیم پایه های مالیاتی متعارف را اجرا کنیم.
1404/02/21 تیم تحریریه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در چهاردهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی سال 1400 معادل 5.7 درصد بود که در سال 1403 به 8.3 درصد رسیده است.
1404/02/20 تیم تحریریه
رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی سازمان مالیاتی کشور از حمایت سازمان امور مالیاتی از پایان نامه های مقطع دکتری مرتبط با عناوین پژوهشی سازمان مالیاتی خبر داد.
1404/02/20 تیم تحریریه