مطمئنترین منبع درآمد برای اداره کشور مالیات است/ تکیه به درآمدهای نفتی آفت اقتصاد است
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، حجتالاسلام و المسلمین محمد عبادیزاده، نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در دیدار سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، فرار مالیاتی را ناشی از بیاعتمادی در جامعه و ضعف قوانین عنوان کرد و افزود: قانون باید با فراریان مالیاتی برخورد قاطع و محکمی داشته باشد و فرار از پرداخت مالیات را به عنوان جرم تلقی نماید. امیدوارم هدفگذاری دولت در وصول درآمدهای مالیاتی بر شناسایی فراریان مالیاتی و اخذ مالیات از صاحبان صنایع بزرگ متمرکز شود.
وی گفت: هر چقدر قوانین در حوزه مالیات سادهتر و شفافتر باشد هم رضایت مودیان بیشتر می شود و هم انجام وظایف برای دستاندرکاران وصول مالیات در ادارات مالیاتی تسهیل خواهد شد.
حجتالاسلام عبادیزاده با اشاره به لزوم ساماندهی معافیتهای مالیاتی، گفت: از آنجا که بودجه کشور باید در سطح کلان با درآمدهای مالیاتی اداره شود باید از اعطا معافیتهای مالیاتی بیضابطه و غیرهدفمند پرهیز گردد.
امام جمعه بندرعباس در ادامه بیان کرد: گاها مشاهده میکنیم بین سیستم مالیاتی و بخشهای اقتصادی کشور همخوانی وجود ندارد که لازم است در این خصوص تضاد بین سیاستگذاریها در سطح کلان کشور با فعالیتهای نظام مالیاتی مرتفع شوند.
حجتالاسلام عبادیزاده واریز مبالغ حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریها و دهیاریها را عاملی برای نشاط شهرها و روستاها عنوان کرد و گفت: در این زمینه باید اطلاعرسانی مطلوب توسط رسانهها صورت بگیرد تا مردم بدانند مالیاتشان صرف آبادانی و توسعه روستاها و شهرهای خود آنها خواهد شد. مردم اقدامات شهرداری را میبینند اما نمیدانند منابع این پروژهها از درآمدهای مالیاتی تامین شده است.
امام جمعه بندرعباس در ادامه بیان داشت: جامعه روحانیت نیز باید در کنار دولت و نظام مالیاتی بایستد و با تبیین جایگاه مالیات در جامعه به ترغیب مردم به پرداخت مالیات و انجام وظایف و تکالیف مالیاتی آنها بپردازد تا فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه به طور شایستهای نهادینه شود.
نماینده ولیفقیه در هرمزگان با اشاره به اهمیت اعتماد میان مردم و نظام مالیاتی اظهار داشت: همانطور که مردم وجوهات شرعی را با طیب خاطر پرداخت میکنند باید به نقطهای برسند که تکالیف مالیاتی خود را نیز به طور صحیح و با رضایت کامل به انجام برسانند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نیز در این دیدار ضمن تبیین مهمترین اقدامات و رویکردهای نظام مالیاتی، گزارشی از آخرین دستاوردهای سازمان امور مالیاتی ارائه داد.
دکتر سبحانیان با بیان اینکه امروز بخش مهمی از منابع و هزینههای دولت با مالیات تامین میشود و بیش از 50 درصد هزینههای جاری از طریق مالیات تامین میشود، اظهار داشت: مهمترین مسئلهای که در نظام مالیاتی با آن مواجه هستیم بحث برقراری عدالت مالیاتی است. در حوزه مالیات اگر با یک موضوع دو برخورد متفاوت صورت گیرد مصداق تعارض و بیعدالتی است.
وی ادامه داد: در این راستا تلاش کردیم تا با ایجاد سازوکارهای هوشمندسازی و سیستمی کردن فرایندهای مالیاتستانی ضمن برقراری بیش از پیش عدالت مالیاتی، با ایجاد امکان مراجعه کمتر مودیان به ادارات به بهبود فضای کسبو کارها و صرفهجویی در وقت و هزینه مودیان یاری رسانیم.
آقای سبحانیان با اشاره به لزوم ایجاد اعتماد بین نظام مالیاتی و حاکمیت و مردم بیان داشت: وقتی سهم مالیات در تامین منابع مالی دولت افزایش پیدا کند، مردم بیش از پیش حق دارند بدانند مالیات آنها صرف چه اموری میشود و فراتر از آن بتوانند محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند. ما با اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها توانستیم این امکان را فراهم آوریم تا صاحبان مشاغل بتوانند محل مصرف مالیات خود را انتخاب کنند.
وی در ادامه گفت: اجرای این پروژه با استقبال خیلی خوبی مواجه شد و بخشی از مودیان توانستند با تخصیص مالیات خود به اجرا و تکمیل پروژههایی در زمینه آبرسانی، بهداشت و درمان، حمل و نقل، آموزش و پرورش و موارد دیگر در سراسر کشور و مناطق محروم، در توسعه و آبادانی کشور به طور مستقیم ایفای نقش نمایند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: با افزایش معافیتهای مالیاتی و ارائه تسهیلات و اعطای مشوقها به صاحبان مشاغل، بستری فراهم کردیم تا بسیاری از اصناف معاف از پرداخت مالیات شده و یا مالیات پرداختی شان صفر شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به برپایی میزهای خدمت در اتحادیهها، بازار و صنوف مختلف در سراسر کشور گفت: معتقد هستیم با ایجاد تعامل سازنده و روابط حسنه و مبتنی بر تفاهم با فعالان اقتصادی از بسیاری از مشکلات نظام مالیاتی و فعالان اقتصادی گرهگشایی خواهد شد.
جناب سبحانیان در پایان خاطرنشان کرد: عمده خدماتی که شهرداریها به مردم ارائه میکنند از طریق عوارض و وجوهی است که نظام مالیاتی به شهرداریها و دهیاریها پرداخت میکند که صرف توسعه، عمران، آبادانی و ایجاد فضای سبز در همان مناطق میشود و بالای 95 درصد از منابع شهرداریها از محل مالیات بر ارزش افزوده مردم تامین میشود.
وی افزود: در همین خصوص سال گذشته در استان هرمزگان چهار هزار و 600 میلیارد تومان به شهرداریهای بندرعباس و کل استان واریز شد و در سال جاری هم تاکنون پنج هزار و صد میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده بین شهرداریهای استان توزیع شده است.