انتخاب محل هزینه کرد مالیات توسط مودیان/ 350 هزار نفر از اصناف مالیات خود را نشاندار کردند!

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، «آییننامه 8 مادهای اجرای نشاندار کردن مالیاتها» به عنوان پروژه مهم ایجاد امکان برای مردم نسبت به تعیین محل هزینه کرد مالیاتهای پرداختی آنان در سال جاری تصویب و ابلاغ شد.
بر اساس این آییننامه مودیان توانستند در زمان پرداخت مالیات خود در جریان ارائه فرم تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم، محل خرج کرد مالیاتهای پرداختی خود را تعیین کنند.
در این راستا تامین منابع مالی پروژههایی که حداکثر منافع عمومی را فراهم میآورند از محل مالیاتهای پرداختی مودیان و با اختیار و انتخاب ایشان صورت میگیرد و پروژهها نیز شامل پروژههای هستند که حداکثر منافع عمومی را در سطح ملی و استانی به دنبال دارند و میتوانند در حوزههای گوناگون همچون بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، حملونقل، فرهنگ، هنر و گردشگری و سایر موارد اجرا شوند.
بر این اساس تاکنون نزدیک به 350 هزار نفر از اصناف در سال جاری اقدام به انتخاب محل خرج کرد مالیاتهای پرداختی خود کردند. این افراد مجموعاً با پرداخت رقمی بیش از 6 هزار و 800 میلیارد تومان و اختصاص آن به این پروژهها توانستند بیش از 57 درصد اعتبار لازم برای اجرا و تکمیل پروژههای دلخواه خود را در سطح کشور تامین کنند.
پروژههای مربوط به بخش حملونقل بیشترین تعداد مشارکت کننده را به خود اختصاص دادند. در این بخش بیش از 64 هزار نفر مشارکت کردند که با پرداخت رقمی بالغ بر یک هزار و 200 میلیارد تومان توانستند نزدیک به 60 درصد اعتبار موردنیاز این بخش را تامین نمایند. بعد از بخش حملونقل، بخشهای آموزش و پرورش، منابع آب، بهداشت و درمان و ورزش و تفریحات بیشترین استقبال از جانب مشارکت کنندگان در طرح نشاندار کردن مالیات را به خود اختصاص دادند. همچنین مبالغ موردنیاز جهت اجرا و تکمیل پروژههای بخش امداد و نجات به میزان صد درصد و بخش حفاظت از محیط زیست به میزان 93 درصد با انتخاب اصناف و صاحبان مشاغل تامین اعتبار شد.
قابل ذکر است طرح نشاندار کردن مالیات و انتخاب محل هزینه کرد مالیات پرداختی اصناف و صاحبان مشاغل همچنان ادامه دارد و مودیان میتوانند با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی در این طرح ملی مشارکت نمایند.
جدیدترین اخبار

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی، گامی مهم و راهبردی در جهت تحقق نظام مالیاتی شفاف و حمایتگر از بخش مولد اقتصاد است و با تکیه بر توسعه دادهمحوری در نظام مالیاتی زمینه لازم برای جلوگیری از فرار مالیاتی بخشهای غیرمولد و غیرشفاف اقتصاد فراهم میشود.
1404/02/19 تیم تحریریه
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه حرکت به سمت نظام مالیاتی دادهمحور علاوه بر جلوگیری از وقوع فساد و خطاهای انسانی در تعیین مالیات، در کاهش فرار مالیاتی نیز نقش دارد، گفت: سازمان امور مالیاتی در سال 1403 با اجرای اصلاحات گسترده، گامهای بلندی در مسیر هوشمندسازی و عدالت محوری مالیات برداشته است.
1404/02/19 تیم تحریریه
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در سایه هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی فرصتی برای تمرکز بر کشف مودیان جدید، مقابله با فراریان مالیاتی و اعمال مالیات بر فعالیتهای مخرب و سوداگرانه به وجود میآید.
1404/02/18 تیم تحریریه