هوشمندسازی نظام مالیاتی به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد منجر می شود

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1404/01/18
هوشمندسازی نظام مالیاتی به پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد منجر می شود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سیدمجتبی رضوی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به این موضوع که طی سال‌های گذشته اصلاح برخی موارد در دستور کار قرار گرفت که از آن جمله می‌توان به اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام بانکی و اصلاح سیستم پرداخت یارانه‌ها در کشور اشاره کرد، گفت: اصلاحات مورد بحث با این هدف به اجرا گذاشته شده است که قدری امور را در بخش‌های مختلف تسهیل کند. یکی از بخش‌هایی که دیر اما به هر ترتیب در حال اصلاح است، نظام مالیاتی کشور است.

وی ادامه داد: دولت در تلاش است که بتواند نظام مالیاتی جدید را در کشور جا بیندازد و به دریافت مالیات از همگان بپردازد. در این راستا، اقدامات مختلفی به اجرا گذاشته شده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: شواهد نشان می دهد که سازمان امور مالیاتی تا حد زیادی در اصلاح روندهای مالیاتی کشور موفق بوده است. به نحوی که شاهد افزایش درآمدهای مالیاتی دولت هستیم.

آقای رضوی گفت: اینکه نظام مالیاتی کشور به سمت سیستمی شدن در حال حرکت است، یک روند طبیعی است و باید به این سمت برویم. نیاز است زیرساخت‌های الکترونیک در کشور تقویت شود و به درستی از این بستر بهره ببریم. باید سامانه‌ها و سیستم‌های مالیاتی به نحوی باشند که مودیان برای ورود به آن‌ها و انجام کارهایشان هیچ مشکلی نداشته باشند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران خاطرنشان کرد: هیچ شکی در این موضوع نیست که سیستمی و هوشمندشدن نظام مالیاتی کشور به افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد منجر می‌شود. وقتی مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات و آمارها و به صورت هوشمند صورت می‌گیرد، می‌توانیم برآورد نسبتاً دقیقی از وصول درآمدهای مالیاتی دولت داشته باشیم و بر این اساس به برنامه‌ریزی بپردازیم.

وی ادامه داد: پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد به نفع مودیان قانون‌مدار است و اعتماد آنها را به روندهای مالیاتی کشور افزایش می‌دهد. مالیات‌ستانی مبتنی بر اطلاعات و به صورت سیستمی به معنی شفاف شدن امور است که دستاورد مهمی محسوب می‌شود.

جناب رضوی خاطرنشان کرد: فاصله گیری از روندهای دستی و ممیزمحور حسابرسی و رفتن به سمت هوشمندسازی امور به لحاظ افزایش دقت در انجام کارها برای ما منفعت دارد. وقتی سیستم‌ها جایگزین ممیزان مالیاتی می‌شوند و امور به صورت هوشمند انجام می‌شود، خطاهای انسانی از بین می‌رود و دقت جای سلیقه را می‌گیرد.

وی ادامه داد: هوشمندی نظام مالیاتی از مسیر تقویت داده‌محوری به نفع مودیان قانون‌مدار و به ضرر فراریان مالیاتی است. مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور منجر می‌شود و روابط مالیات‌دهندگان و سازمان امور مالیاتی را بهبود می‌بخشد و منجر به افزایش عدالت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد می‌شود.

رضوی گفت: به طور مثال، از وقتی کارت بنزین به مصرف‌کنندگان عرضه شده است، تمامی اطلاعات آن‌ها به لحاظ مصرف بنزین قابل دسترس است و این به معنی افزایش سطح شفافیت امور است. سیستمی شدن امور در حوزه مالیات نیز همین کارکرد را دارد و به از بین بردن فضای غبارآلود کمک می‌کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سازمان امور مالیاتی باید با استفاده از روندهای سیستمی و هوشمندسازی به دنبال کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی باشد. حتی‌الامکان باید حمایت از مودیان شناسنامه‌دار در اولویت باشد و از اعمال فشار بر آن‌ها جلوگیری شود.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تغییر در سیستم مالیاتی کشور؛ حذف سلیقه‌گرایی در تعیین مالیات
تغییر در سیستم مالیاتی کشور؛ حذف سلیقه‌گرایی در تعیین مالیات

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس گفت: حسابرسی سیستمی مالیاتی علاوه بر ایجاد شفافیت، به سازمان امور مالیاتی این امکان را می‌دهد که منابع مالیاتی کشور را به درستی شناسایی کرده و از شفافیت بیشتری در جمع‌آوری مالیات برخوردار باشد.

1404/01/21 تیم تحریریه
۵ دقیقه کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی
کاهش خطاهای انسانی با تقویت حسابرسی سیستمی

عضو اتاق تعاون ایران گفت: تقویت حسابرسی سیستمی موجب از بین بردن بستر فساد و کاهش هزینه‌های مالیات‌ستانی کشور می‌شود و با افزایش داده‌محوری و کاهش خطاهای انسانی منجر به عدالت در اخذ مالیات خواهد شد.

1404/01/21 تیم تحریریه
۵ دقیقه تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران
تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران

مرکز آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی کشور، از تمدید مهلت زمانی ارسال مقالات چهاردهمین همایش سیاست‌های مالی و مالیاتی ایران تا 31 فروردین 1404 خبر داد.

1404/01/19 تیم تحریریه
۵ دقیقه تداوم برخورداری موسسات خیریه از قانون نرخ صفر مالیاتی
تداوم برخورداری موسسات خیریه از قانون نرخ صفر مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور از تداوم برخورداری نرخ صفر مالیاتی هزینه‌های حمایتی پرداختی توسط موسسات خیریه به‌رغم عدم راه‌اندازی سامانه ثبت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر خبر داد.

1404/01/19 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×