- خانه
- >
- اخبار
- >
- اعتماد مودیان و مشارکت آنها در انتخاب محل مصرف مالیاتها، زمینهساز رشد اقتصادی و اجتماعی
اعتماد مودیان و مشارکت آنها در انتخاب محل مصرف مالیاتها، زمینهساز رشد اقتصادی و اجتماعی
تاریخ انتشار: 1403/10/01
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای فرشاد ابراهیم پور نورآبادی، نماینده ایذه و باغملک و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح، یکی از اقدامات برجسته در نظام مالیاتی کشور است که به مودیان مالیاتی اجازه میدهد محل هزینهکرد مالیات پرداختی خود را تعیین کنند. این انتخاب شامل پروژههای مناطق محروم است که به صورت خاص در اولویت قرار دارند.
وی افزود: یکی از بزرگترین ابهاماتی که همواره برای مودیان مالیاتی وجود داشت، عدم شفافیت در محل هزینهکرد مالیاتها بود. بسیاری از مودیان نگران بودند که مبالغ پرداختیشان صرف اموری شود که ارتباط مستقیمی با رفاه اجتماعی و توسعه زیرساختهای کشور ندارد. این طرح توانست اعتماد مودیان را جلب کند و آنها را به پرداخت مالیات و خوداظهاری تشویق کند.
آقای ابراهیم پور نورآبادی با اشاره به اولویتبندی حوزههای مصرف مالیاتها تصریح کرد: چهار حوزه کلیدی شامل آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، امنیت و راهسازی برای هزینهکرد مالیاتها در نظر گرفته شده است. این انتخابها به دلیل اهمیت بالای این بخشها و ارتباط مستقیم آنها با رفاه عمومی بود. مردم تاثیرات این اقدامات را بهطور ملموس در زندگی روزمره خود احساس میکنند.
وی همچنین گفت: بسیاری از مودیان که اصالت یا زادگاهشان در مناطق محروم بوده اما اکنون در این مناطق ساکن نیستند، علاقهمندند به توسعه زادگاه خود کمک کنند. این طرح امکان تعیین محل مصرف مالیات در مناطق محروم را فراهم کرد و تاکنون شاهد تامین مالی برای 1915 پروژه در 16 استان محروم بودهایم.
نماینده ایذه و باغملک به تاثیرات این طرح در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 1.2 هزار میلیارد تومان از منابع مالیاتهای نشاندار صرف پروژههای مربوط به آموزش و پرورش شده است. حجم نیاز آموزش و پرورش برای نوسازی و بازسازی مدارس بسیار زیاد است، اما همین مبالغ نیز میتوانند تحولات بزرگی در مناطق محروم ایجاد کنند.
آقای ابراهیم پور نورآبادی گفت: نکته مهم این است که وزارت آموزش و پرورش پس از اجرای این طرح نباید سهم کمکهای خود به این مناطق را کاهش دهد تا عدالت آموزشی به معنای واقعی محقق شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: طرح نشاندار کردن مالیاتها نه تنها به توسعه زیرساختها در مناطق محروم کمک شایانی خواهد کرد، بلکه فرهنگ پرداخت مالیات را نیز تقویت و باعث مشارکت بیشتر مردم در امور توسعهای کشور خواهد شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح نوآورانه میتواند الگویی برای ارتقای شفافیت مالیاتی و توسعه پایدار در کشور باشد. اعتماد مودیان و مشارکت آنان در انتخاب محل مصرف مالیاتها، زمینهساز رشد اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.
بهبود شرایط اقتصادی کشور با کاهش مالیات بر تولید در بودجه 1404
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 با اشاره به تاثیر کاهش مالیات بر تولید در ایجاد اشتغال گفت: با کاهش نرخ مالیات تولید در بودجه 1404، تولیدکنندگان منابع بیشتری برای سرمایهگذاری در نوسازی تجهیزات و بهبود کیفیت محصولات در اختیار دارند که به افزایش ظرفیت تولید و اشتغالزایی منجر میشود
تیم تحریریه
اعتماد مودیان و مشارکت آنها در انتخاب محل مصرف مالیاتها، زمینهساز رشد اقتصادی و اجتماعی
نایب رئیس دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی طرح نشاندار کردن مالیاتها را ابتکاری بیسابقه دانست که میتواند توسعه مناطق محروم و بهبود حوزههای کلیدی مانند آموزش و پرورش را تسریع کند.
تیم تحریریه
یک نماینده مجلس گفت: طرح مشارکت مردم در محل هزینهکرد مالیاتها با استقبال 350 هزار نفر از مودیان مواجه شد که موجب تامین مالی کامل 1323 طرح عمرانی در کشور شد.
تیم تحریریه
سوق دادن منابع مالیاتی به سمت پروژههای عمرانی با نظارت و انتخاب مستقیم مودیان
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه طرح نشاندار کردن مالیات برای سال آتی نیز ادامه پیدا می کند گفت: این طرح به نفع مناطق محروم است و به سوق دادن منابع مالیاتی به سمت پروژههای عمرانی با نظارت و انتخاب مستقیم مودیان مالیاتی منجر میشود.
تیم تحریریه