از بین رفتن بستر فساد با تقویت حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در خصوص کاهش 67 درصدی حسابرسی دستی اظهارنامههای اشخاص حقیقی و همچنین کاهش 50 درصدی رسیدگی ممیز به اظهارنامه اشخاص حقوقی، اظهار داشت: هر چقدر حسابرسیها بر اساس سیستم و سامانهها صورت بگیرد و نقش ممیز و کارشناسان مالیاتی کمرنگ شود، به نفع کشور و مودی بوده چرا که سلیقه افراد در مالیاتستانی دخالتی ندارد.
وی افزود: حسابرسی سیستمی مستقیماً بر اقتصاد ملی اثرگذار است. هر چقدر امور به سمت سیستمی و هوشمندسازی پیش رود، شفافیت امور اقتصادی افزایش مییابد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: وقتی روندها به صورت دستی و ممیزمحور باشد، بستر فساد مالی به وجود میآید. حسابرسی سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی موجب از بین رفتن آسیبها میشود و خطاهای انسانی در اخذ مالیات را شدیدا کاهش داده و منجر به اخذ عادلانه مالیات خواهد شد.
مستوفی بیان کرد: بالا بردن سطح دقت در انجام کارها نیز از دیگر مزیتهای سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است. وقتی کارشناسان مالیاتی به امور رسیدگی میکنند، امکان بروز خطاهای انسانی وجود دارد. اما با استفاده از سامانهها میتوانیم این مشکل را حل کنیم.
وی افزود: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به لحاظ ارتقای کیفیت ارائه خدمات توسط سازمان امور مالیاتی کشور اهمیت دارد، اکنون کشورها به سمت استفاده از تکنولوژیهای نوین برای مالیاتستانی رفتهاند. ما نیز باید به این سمت برویم و با استفاده از این ظرفیتها به مالیاتستانی عادلانه از همگان بپردازیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عنوان کرد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به معنی افزایش سرعت انجام کارهاست. در این روندهای هوشمند، دردسرها کاهش پیدا میکند و کارها با دقت و سرعت بالایی انجام میشود.
آقای مستوفی گفت: در روندهای قدیمی و ممیزمحور مودیان مالیاتی مدتها به دنبال ممیزشان میگشتند، اما در روندهای هوشمند و سیستمی نیازی به رفت و آمدهای مکرر مودیان به سازمان امور مالیاتی نیست. همه چیز به صورت آنلاین و سامانهای صورت میگیرد و سهولت در انجام کارها را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: وقتی امور مالیاتی به صورت هوشمند و سیستمی پیش میرود، امکان فرار مالیاتی از بین میرود. سامانهها میتوانند به دقت حسابرسیها را انجام دهند و امکان تمرکز بر شناسایی مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی به وجود میآید.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: حسابرسیهای دستی و ممیزمحور نیازمند در اختیار داشتن نیروی انسانی زیادی است. روندهای سیستمی و هوشمند به کاهش هزینههای دولت منجر میشود که در نهایت به نفع کشور است.
مستوفی ادامه داد: وقتی مودیان میبینند که قوانین برای همه یکسان اجرا میشود، اعتماد بیشتری به نظام مالیاتی کشور پیدا میکنند و با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیاتی میکنند. این روندها در بالا بردن فرهنگ مالیاتی کشور موثر است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پایان تاکید کرد: مالیاتستانی بر اساس آمار و دادهها به افزایش شفافیت امور اقتصادی کشور منجر میشود که در نهایت پیشبینیپذیری مالی را برای دولت و مودیان به دنبال دارد. در این روند، دولت میداند بر اساس آمار و ارقام چقدر درآمد مالیاتی خواهد داشت و مودیان نیز میدانند که قرار است چقدر از آنها مالیات اخذ شود. این واقعیات، شرایط را برای برنامهریزی مالی دولت و مودیان مهیا میکند.
جدیدترین اخبار

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس گفت: حسابرسی سیستمی مالیاتی علاوه بر ایجاد شفافیت، به سازمان امور مالیاتی این امکان را میدهد که منابع مالیاتی کشور را به درستی شناسایی کرده و از شفافیت بیشتری در جمعآوری مالیات برخوردار باشد.
1404/01/21 تیم تحریریه