تحقق عدالت مالیاتی و کاهش دخالت‌های انسانی و اعمال سلیقه در تعیین مالیات با حسابرسی سیستمی مالیات‌ها

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/12/07
تحقق عدالت مالیاتی و کاهش دخالت‌های انسانی و اعمال سلیقه در تعیین مالیات با حسابرسی سیستمی مالیات‌ها

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای ابراهیم نجفی اسپیلی نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم و تاثیر حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی و مالیات‌ستانی هوشمند بر نظام مالیاتی کشور گفت: براساس گزارش منتشرشده از عملکرد مالیاتی در سال 1402، حدود 95 درصد مودیان مالیاتی اظهارنامه‌های خود را به‌صورت سیستمی و آنلاین ثبت و پرداخت کرده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده افزایش دقت، کاهش خطا‌های انسانی و حذف اظهار نظر‌های سلیقه‌ای در تعیین مالیات است. اجرای مالیات هوشمند، علاوه بر شفافیت، به تحقق عدالت مالیاتی نیز کمک می‌کند.

 وی با اشاره به پیش‌بینی درآمد‌های مالیاتی در بودجه دو سال اخیر اظهار کرد: در قانون بودجه 1403، درآمد مالیاتی کشور 1222 همت در نظر گرفته شده بود، اما برای سال 1404 این رقم به 1700 همت افزایش یافته است. این به معنای رشد حدود 39 درصدی درآمد‌های مالیاتی است. اما نکته مهم این است که افزایش درآمد‌های مالیاتی نباید به‌ نحوی باشد که فشار مضاعفی بر مودیان مالیاتی شفاف و قانون‌مدار وارد کند، بلکه هدف اصلی باید مقابله با فرار‌های مالیاتی باشد.

 آقای نجفی اسپیلی تاکید کرد: در نظام مالیاتی سنتی، برخی افراد با استفاده از خلا‌های قانونی یا روابط خاص، از پرداخت مالیات فرار می‌کردند. اما در سیستم مالیات‌ستانی هوشمند، با پایش دقیق تراکنش‌ها و اطلاعات اقتصادی، امکان چنین تخلفاتی به حداقل می‌رسد. این روند نه‌تنها عدالت مالیاتی را تقویت می‌کند، بلکه باعث افزایش درآمد‌های پایدار دولت نیز خواهد شد.

 عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف اجرای ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، کاهش دخالت انسانی در محاسبه مالیات است. حذف فرآیند‌های دستی و جایگزینی آن با روش‌های هوشمند و سیستمی، باعث می‌شود محاسبات مالیاتی دقیق‌تر و عادلانه‌تر انجام شود. درواقع، مالیات‌ستانی هوشمند، شفافیت را افزایش داده و امکان فساد و اعمال نفوذ را کاهش می‌دهد.

 نجفی اسپیلی همچنین به نقش این سیستم در تحقق پیش‌بینی‌های مالیاتی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در بودجه سال 1404 پیش‌بینی شده که درآمد‌های مالیاتی افزایش یابد، اجرای صحیح مالیات هوشمند می‌تواند سهم 20 درصدی در تحقق این هدف داشته باشد. این سیستم علاوه بر جلوگیری از فرار مالیاتی، هزینه‌های اجرایی نظام مالیاتی را نیز کاهش می‌دهد و بهره‌وری را افزایش می‌بخشد.

 نجفی اسپیلی در پایان اظهار کرد: مالیات‌ستانی هوشمند یک ضرورت برای اقتصاد کشور است. برای موفقیت بیشتر این طرح، لازم است سایر دستگاه‌های اقتصادی و بانکی نیز در اجرای دقیق آن همکاری کنند. با اجرای کامل این سیاست، می‌توان امیدوار بود که درآمد‌های مالیاتی کشور به شکل عادلانه‌تری محقق شود و فشار مالیاتی بر بخش‌های شفاف اقتصاد کاهش یابد.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه بخشودگی 100 درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی برای پزشکانی که از دستگاه کارتخوان بانکی استفاده کرده اند
بخشودگی 100 درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی برای پزشکانی که از دستگاه کارتخوان بانکی استفاده کرده اند

سازمان امور مالیاتی کشور از بخشودگی 100 درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی برای پزشکانی که از دستگاه کارتخوان بانکی استفاده کرده اند خبر داد.

1404/01/11 تیم تحریریه
۵ دقیقه نحوه بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان 1403
نحوه بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان 1403

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای، شرایط بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم سال 1403 (زمستان) را ابلاغ کرد.

1404/01/10 تیم تحریریه
۵ دقیقه مالیات بر ارزش افزوده طلا و جواهر در سال 1404
مالیات بر ارزش افزوده طلا و جواهر در سال 1404

در این اطلاعیه آمده است:

1404/01/09 تیم تحریریه
۵ دقیقه نقش حسابرسی سیستمی در پیش‌بینی‌پذیری بودجه از درآمدهای مالیاتی
نقش حسابرسی سیستمی در پیش‌بینی‌پذیری بودجه از درآمدهای مالیاتی

نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اهمیت اجرای حسابرسی سیستمی مالیاتی، این روش را ابزاری کارآمد برای تحقق منابع مالی، برنامه‌ریزی دقیق بودجه و تسهیل امور مالیاتی دولت و مودیان دانست.

1404/01/06 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×