نشان‌دار کردن مالیات، زمینه‌ ساز تشویق مردم به پرداخت مالیات

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/08/06
نشان‌دار کردن مالیات، زمینه‌ ساز تشویق مردم به پرداخت مالیات

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی،‌ گفت: طرح نشان‌دار کردن مالیات و میزان تحقق آن در سال جاری، نشان داد که تغییر راهبردی در سطح تصمیم برای تخصیص مالیات در سازمان امور مالیاتی به سمت حاکمیت مردمی و تعاملی اخذ شده است و این سطح از همکاری و مشارکت مردم، به تحقق نظام مالیاتی مردمی منجر خواهد شد که در نتیجه آن، مردم با مالیات خود پیشران توسعه کشور می‌شوند و این مهم زمینه‌ ساز تعامل حداکثری مردم در پرداخت مالیات خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت طرح نشان‌دار کردن مالیات و ایجاد حس رضایت از پرداخت مالیات توسط مردم با تعیین محل هزینه‌ کرد مالیات پرداختی خود، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین و کلیدی ‌ترین پروژه‌ های دولت در تعامل بیشتر با مردم، طرح نشان‌دار کردن مالیات مودیان ذیل تبصره 100 یا همان مالیات‌ دهندگان هوشمند است که از این پس میزان مالیات پرداختی مردم توسط خود مردم و با صلاحدید و نظردهی مستقیم مردم در پروژه‌های زیرساختی کشور در هر استان مورد تمایل مودی مالیاتی خرج و مصرف خواهد شد که این موضوع مهم و راهبردی، مدل جدید و منحصر به فردی از حکمرانی مردم بر نظامات اجرایی کشور است که در بخش مالیاتی به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش‌های کشور به سرانجام رسیده است و از این پس مودیان محل و نحوه مصرف مالیات پرداختی توسط خود را مشخص و تعیین خواهند کرد.

وی در رابطه با خروجی طرح نشان‌دار کردن مالیات با تخصیص 12 هزار میلیارد تومان و تامین مالی کامل 1323 پروژه گفت: این موضوع برای اولین بار در سال جاری و دولت جدید به ثمر رسیده است و مودیان مالیاتی ذیل تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم در سال جاری توانسته‌ اند که 12 هزار میلیارد تومان از مالیات پرداختی خود را مستقیما به پروژه‌های تعیین شده توسط خود مودیان تخصیص دهند.

امیرحسین اقبالی افزود: در این بین 1323 پروژه به طور کامل تامین مالی شده است و با توجه به انتخاب پروژه‌های ملی و استانی با درصد پیشرفت بالای فیزیکی، تا موعد پرداخت مالیات در سال آتی، عمده این پروژه‎ها به بهره ‌برداری خواهند رسید و به این ترتیب مردم علاوه بر اینکه مستقیما در فرآیند تخصیص مالیات مشارکت دارند؛ در تکمیل و پیشرفت کشور با تعیین محل هزینه‌ کرد مالیات نیز مشارکت دارند و به این ترتیب با پایان بهره‌ برداری از پروژه‌ های تامین مالی شده، به صورت کامل نتیجه مالیات پرداختی خود را مشاهده خواهند کرد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه یادآوری کرد: همچنین مهم‌ترین و کلیدی ‌ترین خروجی طرح نشان‌دار کردن مالیات هوشمند پرداختی مودیان، مسئله مربوط به توزیع عادلانه مالیاتی است. در زمینه تخصیص مالیات در طرح نشان‌دار کردن مالیات توجه ویژه شده است که عدالت در زمینه تخصیص مالیات فراهم شود به نحوی که شاهد توزیع 90 درصد از ظرفیت نسبی استان تهران بین 16 استان محروم کشور و تکمیل پروژه‌های زیرساختی این استان‌ها بودیم.

وی با اشاره به شفافیت موجود در طرح نشان‌دار کردن مالیات، اظهار کرد: در طرح نشان‌دار کردن مالیات در سال جاری بیش از 350 هزار مودی مالیاتی با پرداخت هوشمند مالیات ذیل تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم، توانستند 1323 پروژه ملی و استانی را به طور کامل تامین مالی کنند و با این اقدام راهبردی و شفافیت ایجاد شده در این بخش، مسیر افزایش تمکین مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی نیز به ثمر خواهد نشست و به این سمت حرکت خواهیم کرد.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تاکید دادستانی انتظامی مالیاتی بر اجتناب از مصادیق جرم انگاری مالیاتی
تاکید دادستانی انتظامی مالیاتی بر اجتناب از مصادیق جرم انگاری مالیاتی

دادستانی انتظامی مالیاتی بر اجتناب از هر نوع مصادیق جرم انگاری مالیاتی از جمله دریافت هرگونه وجه، مال و یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مال از سوی هر یک از کارمندان دستگاه های اجرایی در مقابل انجام و یا عدم انجام کاری مرتبط با سازمان امور مالیاتی به مودیان مالیاتی هشدار داد.

1404/01/04 تیم تحریریه
۵ دقیقه تحقق ماموریت مالیاتی؛ راهبرد اول «هوشمند‌سازی نظام مالیاتی»
تحقق ماموریت مالیاتی؛ راهبرد اول «هوشمند‌سازی نظام مالیاتی»

سازمان امور مالیاتی کشور با انتشار گزارشی از تحقق «هوشمند‌سازی نظام مالیاتی» در راهبرد کلان برنامه‌ها در زمینه‌هایی همچون «توسعه سامانه مودیان» و «پیشبرد حسابرسی سیستمی» در سال 1403 خبر داد.

1404/01/03 تیم تحریریه
۵ دقیقه پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی با حسابرسی سیستمی دقیق‌تر می‌شود
پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی با حسابرسی سیستمی دقیق‌تر می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت اجرای حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی، آن را ابزاری کارآمد برای افزایش شفافیت، جلب رضایت مودیان و کاهش کسری بودجه دولت دانست.

1404/01/02 تیم تحریریه
۵ دقیقه کاهش فساد و تقویت اعتماد مودیان از طریق حسابرسی سیستمی
کاهش فساد و تقویت اعتماد مودیان از طریق حسابرسی سیستمی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت حسابرسی سیستمی، آن را یک ضرورت برای افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی می‌داند و می‌گوید که بدون یک نظام مالیاتی شفاف، هیچ کشوری نمی‌تواند مسیر توسعه را به‌درستی طی کند.

1404/01/01 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×