تحقق اقتصاد رقابتی و سالم با حسابرسی سیستمی

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/12/08
تحقق اقتصاد رقابتی و سالم با حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای کامران پولادی نماینده چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مسائلی که کشورهای پیشرفته را به سمت اقتصاد سالم و رقابتی هدایت کرده، بحث مالیات ستانی هوشمند و سیستمی است. در کشور ما متاسفانه این موضوع از اوایل انقلاب به درستی پیگیری نشد و در حالی که باید مردم از همان ابتدا متوجه می‌شدند که پرداخت مالیات امری ضروری و طبیعی است، این فرهنگ به طور تدریجی در جامعه جا نیفتاده است. اکنون هم اگر می‌خواهیم مالیات به یک امر راحت و پذیرفته شده برای مردم تبدیل شود، باید تغییرات اساسی در سیستم مالیاتی کشور ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر، سیستم مالیاتی کشور به سمتی حرکت کرده که اینک 95 درصد مالیات‌ها به صورت سیستمی و الکترونیکی پرداخت شده است. این موضوع نشان می‌دهد که سیستم جدید مالیاتی در حال جایگزینی شیوه‌های دستی و سنتی است و ممیزان مالیاتی تنها در 5 درصد از موارد دخالت دارند. این تحول در فرآیند مالیات‌گیری می‌تواند کمک زیادی به کاهش خطاهای انسانی در تعیین مالیات کند و باعث افزایش دقت و شفافیت در این فرآیند شود.

آقای پولادی با اشاره به اهمیت سیستم الکترونیکی یعنی حسابرسی سیستمی در اجرای عدالت مالیاتی تاکید کرد: اگر این شیوه‌های جدید به درستی ادامه پیدا کند، نه تنها دقت در تعیین مالیات افزایش خواهد یافت، بلکه اعتماد مردم به سیستم مالیاتی نیز بیشتر خواهد شد. مردم باید متوجه شوند که مالیاتی که می‌پردازند، در کجا و چگونه صرف می‌شود. در بعضی از شهرها، شهرداری‌ها به مردم اطلاع می‌دهند که پروژه‌های مختلف از جمله ساخت مدارس یا ساختمان‌های عمومی با استفاده از مالیات بر ارزش افزوده تامین شده است. این امر می‌تواند در تغییر نگرش مردم نسبت به پرداخت مالیات تاثیر زیادی داشته باشد.

این نماینده مجلس دوازدهم در ادامه افزود: در کشور ما، متاسفانه هنوز مردم احساس نمی‌کنند که پرداخت مالیات به صورت مستقیم بر زندگی روزمره آنها تاثیر دارد. در حالی که در کشورهای پیشرفته، مردم به وضوح می‌بینند که پرداخت مالیات چه اثرات مثبتی بر جامعه و زیرساخت‌ها دارد. از این رو، باید تلاش کنیم که مردم متوجه شوند که پرداخت مالیات نه تنها یک تکلیف قانونی، بلکه یک مسئولیت اجتماعی است که در نهایت به نفع خودشان و جامعه است.

آقای پولادی در پایان گفت: استفاده از سیستم‌های سیستمی و الکترونیکی می‌تواند به تحقق عدالت مالیاتی کمک شایانی کند و خطای انسانی را به حداقل برساند. به همین دلیل، لازم است که این سیستم‌ها به طور گسترده‌تری در تمام بخش‌های مالیاتی کشور پیاده‌سازی شود تا هم در کاهش فساد و هم در تحقق عدالت مالیاتی موثر واقع شوند.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور
تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور

در آیینی با حضور رئیس‌جمهور، جمعی از مسئولان ارشد و فعالان اقتصادی، مجمع کارآفرینان ایران از رئیس کل سازمان امور مالیاتی به سبب اصلاح نظام مالیاتی، ارتقای شفافیت، بهبود محیط کسب‌وکار بخش خصوصی و نقش موثر این سازمان در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری تقدیر به عمل آورد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی
ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اجرای حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی کشور، این اقدام را گامی مهم در جهت تحقق عدالت مالیاتی، شفافیت اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی دانست.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت
حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: هوشمندسازی نظام مالیات‌ستانی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی و با شفاف‌سازی فرایندها، حذف واسطه‌ها و کاهش دخالت انسانی، امکان وقوع فساد و خطا در اخذ مالیات را به شدت کاهش می‌دهد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است
شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است

نماینده تهران در مجلس گفت: مهم‌ترین مزیت حسابرسی این است که به سمت ایجاد شفافیت و عدالت در اخذ مالیات می‌رویم. داده‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی موجب جلوگیری از فرار مالیاتی نیز خواهد شد و به نفع مودیان قانون‌مدار است.

1403/12/21 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×