رفع ابهامات مالیاتی مرتبط با استاندارد حسابداری شماره (35)

دسته بندی:
رفع ابهامات مالیاتی مرتبط با استاندارد حسابداری شماره (35)

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه‌ای، به شفاف سازی پیرامون سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص آثار مالیاتی ناشی از اجرای استاندارد حسابداری شماره (35) با عنوان «مالیات بر درآمد» پرداخت.

براساس بخشنامه مذکور،  از آنجا که تغییرات به عمل آمده در نتیجه رعایت استاندارد حسابداری شماره (35)، صرفاً تغییر در نحوه گزارشگری مالی است با توجه به مفاد مواد (94) و (106) قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر چگونگی تعیین ماخذ مشمول مالیات، صرف اجرای استاندارد حسابداری مذکور، موجب تغییر در ماخذ مشمول مالیات نخواهد بود.

بر این اساس، حساب «بدهی مالیات انتقالی» که در نتیجه رعایت استاندارد یاد شده ایجاد می‌شود، لزوماً بدهی مالیاتی ابرازی مودی تلقی نشده و موثر بر ماخذ مشمول مالیات نیست. همچنین، حساب‌های «دارایی مالیات انتقالی» و «درآمد مالیات» ایجاد شده بابت رعایت این استاندارد، که صرفاً در راستای گزارشگری مالی است، هیچگونه تاثیر مالیاتی بر ماخذ مشمول مالیات ندارند.

همچنین براساس بند دیگری از بخشنامه مذکور، حساب «هزینه مالیات بر درآمد» به موجب بند (7) ماده (148) قانون مالیات‌های مستقیم، هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نمی‌شود.

در همین حال، منظور کردن بخشی از افزایش ارزش دارایی‌های استهلاک‌پذیر بابت تجدید ارزیابی، به حساب «بدهی مالیات انتقالی»، در اجرای استاندارد حسابداری شماره (35)، موجب شمول مالیات بر درآمد نسبت به «افزایش ارزش ناشی از تجدید ارزیابی»، در صورت رعایت مقررات تبصره (1) ماده (149) قانون مالیات‌های مستقیم، نخواهد بود.

در پایان لازم به ذکر است آثار سود و زیان سنواتی ناشی از رعایت استاندارد حسابداری شماره (35)، از جمله شناسایی آثار انباشته ناشی از «تغییر در رویه»، با رعایت مقررات مواد (94) و (106) قانون مالیات‌های مستقیم، بر درآمد مشمول مالیات تاثیر نمی‌گذارد.  

ارسال نظر

جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×