کاهش فساد و افزایش اعتماد عمومی با حسابرسی سیستمی مالیات

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/12/13
کاهش فساد و افزایش اعتماد عمومی با حسابرسی سیستمی مالیات

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای مصطفی مطورزاده، نماینده خرمشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پرداخت سیستمی مالیات از سوی 95 درصد مودیان مالیاتی، نشان‌دهنده حرکت به‌سمت گسترش عدالت مالیاتی و شفافیت در نظام مالیاتی کشور است.

وی افزود: سیستمی‌شدن پرداخت مالیات علاوه بر کاهش خطا‌های انسانی، می‌تواند تخلفاتی که مورد انتقاد مردم بوده را به حداقل برساند، از سوی دیگر حذف تعامل مستقیم میان مودیان و ممیزان مالیاتی، علاوه بر کاهش فساد، باعث افزایش اعتماد عمومی به نظام مالیاتی خواهد شد.

نماینده خرمشهر در مجلس به اهمیت گسترش دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: باید در همه عرصه‌ها دولت الکترونیکی را گسترش دهیم؛ با اجرای سامانه‌های مختلف و به‌کارگیری این سامانه‌ها، امکان فرار مالیاتی به حداقل ممکن می‌رسد، از سویی ارتباط بین مودی و مامور مالیاتی که گاها زمینه‌ساز فساد است، حذف خواهد شد و سرعت و دقت در فرآیند رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی افزایش خواهد یافت.

آقای مطورزاده با بیان اینکه مالیات فقط ابزاری برای کسب درآمد دولت نیست، عنوان کرد: مهم‌ترین هدف مالیات، توزیع عادلانه ثروت و کاهش شکاف طبقاتی در جامعه است؛ وصول صحیح و دقیق مالیات از طریق سیستم‌های شفاف، الکترونیکی و اجرای حسابرسی سیستمی این امکان را فراهم می‌کند که منابع مالی بیشتری به سمت مناطق محروم و کم‌برخوردار هدایت شود و به رفع مشکلات این مناطق کمک شایانی شود.

وی همچنین بر ضرورت به‌روزرسانی و توسعه این سامانه‌ها تاکید کرد و گفت: این سیستم باید به‌طور جدی مورد حمایت قرار گیرد و به‌صورت مستمر به‌روزرسانی شود تا بتواند پاسخگوی نیاز‌های روزافزون کشور در حوزه مالیاتی باشد؛ استفاده از فناوری‌های نوین، تحلیل داده‌های مالی و ارائه گزارش‌های دقیق و به‌موقع، موجب ارتقای کارآمدی در نظام مالیاتی خواهد شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که تمامی مراحل حسابرسی مالیاتی از ثبت اطلاعات تا ارزیابی و پرداخت، به‌صورت کاملاً سیستمی و الکترونیکی انجام شود؛ این اقدام، ضمن کاهش هزینه‌های اجرایی، سرعت رسیدگی به پرونده‌ها را افزایش می‌دهد و از ایجاد هرگونه فساد و رانت جلوگیری خواهد کرد. تحقق این هدف، نیازمند همکاری جدی مجلس و دولت و سرمایه‌ گذاری مناسب در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات است.

مطورزاده با درخواست از مسئولان ذی‌ربط برای توسعه و تکمیل سامانه‌های مالیاتی گفت: تحقق عدالت مالیاتی تنها با شفافیت و حذف مداخلات انسانی و حرکت به سمت حسابرسی کامل سیستمی ممکن است و این امر نیازمند عزم ملی و برنامه‌ریزی دقیق است.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور
تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور

در آیینی با حضور رئیس‌جمهور، جمعی از مسئولان ارشد و فعالان اقتصادی، مجمع کارآفرینان ایران از رئیس کل سازمان امور مالیاتی به سبب اصلاح نظام مالیاتی، ارتقای شفافیت، بهبود محیط کسب‌وکار بخش خصوصی و نقش موثر این سازمان در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری تقدیر به عمل آورد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی
ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اجرای حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی کشور، این اقدام را گامی مهم در جهت تحقق عدالت مالیاتی، شفافیت اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی دانست.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت
حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: هوشمندسازی نظام مالیات‌ستانی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی و با شفاف‌سازی فرایندها، حذف واسطه‌ها و کاهش دخالت انسانی، امکان وقوع فساد و خطا در اخذ مالیات را به شدت کاهش می‌دهد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است
شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است

نماینده تهران در مجلس گفت: مهم‌ترین مزیت حسابرسی این است که به سمت ایجاد شفافیت و عدالت در اخذ مالیات می‌رویم. داده‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی موجب جلوگیری از فرار مالیاتی نیز خواهد شد و به نفع مودیان قانون‌مدار است.

1403/12/21 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×