مشاغل یونانی بدون پایانههای فروش دیجیتال، جریمه میشوند
تاریخ انتشار: 1402/12/19
«دایرهی مستقل درآمدهای عمومی» (سازمان مالیاتی) جمهوری یونان اعلام کرد که شرکتها و دیگر مشاغلی که پایانههای فروشگاهی جدید موردتایید دولت را جایگزین صندوقهای فروش قدیمی نکنند، با جریمهیی معادل 500 یورو (معادل 550 دلار و 20 سنت) برای هر حسابرسی مالیاتی روبهرو خواهند شد.
سازمان مالیاتی یونان با این کار درنظر دارد صندوقهای فروش را مستقیما به «درگاه سازمان مالیاتی» (تَکسیسنت) متصل کند تا مسوولان مالیاتی بتوانند همهی تراکنشهای نقدی را بلادرنگ و در زمان وقوع مشاهده کنند. برای این منظور، نیازی به نصب و استفاده از دستگاههای کارتخوان که در فراخوانهای پیشتر الزامی شمرده شده بود نیست و مشاغل یا خدمات فاقد دستگاههای کارتخوان نیز میتوانند به سامانهی جدید بپیوندند.
در یونان برخی مشاغل و حرف، مانند وکلا و پزشکان، ادعا میکنند که دستگاههای کارتخوان آنها ازکار افتاده و به اینترنت متصل نیستند، تا بتوانند ویزیتها را نقدی دریافت و در میزان مالیات تقلب کنند. این موضوعی فراگیر در زمینهی فرار مالیاتی بهشمار میرود.
اما به گزارش سایت خبری کاثیمرینی «گیورگوس پیتسیلیس»، یکی از مقامات مالیاتی کشور یونان، اعلام کرد که "آغاز سال 2020 به این معنی است که آنها مجبورند دیجیتالی شوند؛ زیرا این سازمان فهرستی از تغییرات بزرگ دیگر را تهیه کرده که شامل «سامانهی صدور فاکتور الکترونیک» میشود و نصب پایانههای فروشگاهی جدید در این راستا ضروری است".
در این زمینه، «کارپوشههای فنی الکترونیکی» (حاوی برخی اطلاعات و قوانین مالیاتی) بارگذاری شده و ازقبل به اطلاع بیشتر مشاغل رسیده است؛ اما در هیچیک اشارهیی به این موضوع نشده است که درصورتی که مسافرخانهها و هتلها، رستورانها، کافهها و حرفی مانند وکلا و پزشکان بهجای استفاده از پایانههای الکترونیک یا دستگاههای کارتخوان، پول نقد مطالبه کنند، چه اقدامات بایستهیی صورت میگیرد.
اتوماسیون فرایندهای حسابرسی نیز موجب بازپرداخت سریع مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزودهی شرکتها و مشاغلی گردیده است که ترتیب پرداخت اقساط اجباری مالیات خود را دادهاند؛ در غیر اینصورت باید به روال معمولی منتظر شوند.
کارپوشههای فنی الکترونیکی، تحت یک پلتفرم جدید که «مایدیتا» (مخفف: حسابداری دیجیتال و اپلیکیشن مالیاتی من) نامیده میشود، و بهجهت جلوگیری از ازدحام حجم بالای صورتحسابهای مالیِ مشتری-فروشنده، قابلیت این را دارند که بهطور خودکار اظهارنامه و سایر فرمهای مالیاتی را پر کنند.
در قالب این سامانهی جدید، ضروری است همهی مشاغل دایمی و پارهوقت (دستمزدبگیران)، فاکتورهای خود را اعلام و کارپوشههایشان را بهطور الکترونیکی و در اتصال مستقیم با «تَکسیسنت» تکمیل کنند؛ اما در جایی عنوان نشده است که اگر پول نقد بهجای تراکنش مالی دیجیتال استفاده شد، حسابرسان مالیاتی چهگونه از آن مطلع خواهند شد. با این وجود، امکان انجام تصحیح بهشکل برگتشخیص متمم و چاپ مجدد مفاصاحسابهای صادرشده توسط حسابداران یا حسابرسان مالیاتی وجود دارد.
مترجم: شاهین کرمپور (دفتر روابطعمومی و فرهنگسازی مالیاتی)
مشارکت مردم در نحوه مصرف مالیات مسیر اعتمادسازی برای توسعه است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح نشاندارکردن مالیاتها، بهعنوان یکی از نوآوریهای نظام مالیاتی کشور، فرصتی برای افزایش شفافیت مالی و مشارکت عمومی در تصمیمگیریهای اقتصادی فراهم کرده است.
تیم تحریریه
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: توجه ویژه به پروژههایی که به صورت مستقیم بر شاخصهای آموزشی، بهداشتی، آبادی و عمران تاثیر میگذارند، کیفیت زندگی مردم را ارتقا داده و این مناطق را بهسوی توسعه پایدار سوق می دهد.
تیم تحریریه
نشاندارکردن مالیاتها؛ راهکار مناسب توزیع عادلانه منابع و خدمات در سطح کشور
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، طرح نشاندار کردن مالیاتها را ابزاری برای افزایش شفافیت، انگیزه مودیان و تقویت همکاری عمومی در توسعه پروژههای زیربنایی کشور دانست و بر ضرورت تنوع در اجرای این طرح تاکید کرد.
تیم تحریریه
نکات مهم مالیاتی درخصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، قانون جدیدی است که هدف از وضع آن تسهیل صدور اسناد رسمی است. کمرنگ بودن اسناد رسمی املاک در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورد و مطابق بررسیهای صورت گرفته حدود 80 درصد پروندههایی که در مراجع قضایی وجود دارند مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از این موضوع کمرنگی اسناد رسمی در کشور است. این قانون با هدف تسهیل در صدور اسناد رسمی وضع و از تاریخ 1403/4/2 لازمالاجرا شد.
تیم تحریریه