روابط حسنه ای بین سازمان امور مالیاتی و اصناف وجود دارد/ تکالیف مالیاتی نبایست کمترین چالشی را برای اصناف به وجود آورد

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/12/08
روابط حسنه ای بین سازمان امور مالیاتی و اصناف وجود دارد/ تکالیف مالیاتی نبایست کمترین چالشی را برای اصناف به وجود آورد

به گزارش رسانه مالیاتی ایران‌، سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی در جلسه هم اندیشی با اعضای اتاق اصناف تهران گفت: اراده‌ ما در نظام مالیاتی این بود که، جامعه اصناف کمتر به سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند و بتوانند مالیاتشان را متناسب با محاسباتی که ما براساس اطلاعاتی که از این مودیان داریم و مالیاتی را برایشان تعیین می‌کنیم متناسب با تبصره 100 پرداخت کنند و درگیر اظهار نامه مالیاتی نشوند.

وی افزود: طبق قانون تبصره ماده 100 سقف استفاده از این ظرفیت بسیار پایین بود که ما براساس رایزنی‌هایی که طی دوسال گذشته با دولت انجام دادیم توانستیم سقف آن را افزایش دهیم. عده‌ای از عزیزان در فضای مجازی معتقد بودند که گسترش دامنه تبصره 100، دامن زدن به فرار مالیاتی محسوب می‌شود. در حالی که ما معتقد بودیم، توسعه دامنه تبصره 100، کمک به اصناف و نظام مالیاتی محسوب می‌شود. 

آقای سبحانیان بیان کرد: سال گذشته برای نخستین بار سقف معافیت تبصره 100 تا 18 میلیارد تومان افزایش دادیم درحالی که سال قبل از آن این مبلغ 6 میلیارد و 700 میلیون تومان بود. امسال نیز در قانون بودجه سقف آن به 21 میلیارد و 600 میلیون تومان افزایش یافته است. 

وی افزود: بحث سقف معافیت‌های اصناف نیز در قانون بودجه 1404 به دوبرابر افزایش یافت و از حدود 100 میلیون به 200 میلیون افزایش یافته است.  

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: یکی دیگر از مسائلی که ما پیگیری کردیم، بحث تکالیفی است که اصناف در قانون ارزش افزوده داشتند، طبق قانون باید تمام اصناف کشور را برای ارزش افزوده فراخوان می‌کردیم اما به جهت آنکه شرایط کشور را مهیا ندیدم علی‌رغم هجمه‌هایی که علیه سازمان بود مبنی بر اینکه شما نمی‌خواهید این قانون را انجام دهید، لذا تلاش کردیم این امر را برای یکسال که انتهای 1404 می‌شود در قانون بودجه به تعویق انداختیم.

سبحانیان بیان کرد: یعنی فراخوان‌های ارزش افزوده برای تمام اصناف تا انتهای سال 1404 به تعویق افتاده است این بدین معنا نیست که فراخوانی برای سال بعد نخواهیم زد، بلکه بدین معناست که قانون گذار این فرصت را به ما اجازه داده است تا به تدریج اصناف را فراخوان کنیم. 

 وی گفت: طبق قانون از ابتدای سال آینده اصناف را به تدریج فراخوان خواهیم کرد. لذا اگر نکته‌ای از سمت اصناف هست بهتر است بیان شود تا سال بعد با چالش مواجه نشوند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: تکالیفی در قانون پایانه‌ های فروشگاهی و سامانه مودیان برای اشخاص حقیقی دیده شده است تا به تدریج بیایند و صورتحساب الکترونیکی صادر کنند، ضمانت اجرا و جرائمی که برای انجام اجرای سامانه مودیان دیده شده بسیار سنگین است به طور مثال در صورت عدم صدور صورتحساب از طریق این سامانه 10 درصد از مبلغ فروش را مودی می‌بایست به عنوان جریمه بپردازد.

سبحانیان گفت: در تبصره 2 ماده 22 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان آمده است که سازمان امور مالیاتی تنها 50 درصد از جرائم موضوع این ماده را می‌تواند ببخشد.

وی افزود:طلا فروشان به صدور صورتحساب مکلف بودند و 100 درصد از جرائم آن‌ها باید مطالبه می‌شد ما نمی‌توانستیم ببخشیم، ما رفتیم این قانون را از مجلس گرفتیم و اجرای آن را به مدت یکسال به تعویق انداختیم تا سازمان بتواند بخشودگی جرائم مالیاتی تا سقف 100 درصد را برای طلافروشان اعمال کند، سال بعد مشخص نیست که این امر رخ دهد اعتبار این قانون فقط برای یکسال است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: حکم ضریب کاهشی مالیات را برای دوسال گرفتیم اما برای سال آینده این حکم را نداریم. برای کسانی که اظهار نامه داده‌بودند اما اظهارنامه آنها مورد رسیدگی قرار نگرفته بود یا اشخاصی به طور کامل از سال 1387 تا کنون اظهارنامه نداده بودند این حکم را گرفتیم تا بتوانیم با اعمال ضرایب کاهشی به صورت سیستمی یک مالیاتی را قطعی کنیم، سال گذشته 4 میلیون پرونده مربوط به ارزش افزوده را بستیم. از سال آینده افراد باید قوانین ارزش افزوده را انجام دهند در غیر این صورت جریمه خواهند شد.
آقای سبحانیان گفت: به سبب شرایط خاصی که در ابتدای امسال در کشور حاکم بود یک مجوزی  گرفتیم و مالیات ستانی اصناف را تا مرداد ماه سال جاری به تعویق انداختیم که واکنش های خوبی را در برداشت. ما تلاش کردیم مسئله مزبور را در قانون بودجه نیز بگنجانیم اما از سوی مجلس موافقت نشد، سال آتی هم در خرداد امرمالیات ستانی از اصناف را خواهیم داشت.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور
تجلیل مجمع کارآفرینان از سازمان امور مالیاتی کشور

در آیینی با حضور رئیس‌جمهور، جمعی از مسئولان ارشد و فعالان اقتصادی، مجمع کارآفرینان ایران از رئیس کل سازمان امور مالیاتی به سبب اصلاح نظام مالیاتی، ارتقای شفافیت، بهبود محیط کسب‌وکار بخش خصوصی و نقش موثر این سازمان در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری تقدیر به عمل آورد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی
ضرورت توسعه حسابرسی سیستمی برای تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اجرای حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی کشور، این اقدام را گامی مهم در جهت تحقق عدالت مالیاتی، شفافیت اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی دانست.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت
حسابرسی سیستمی عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: هوشمندسازی نظام مالیات‌ستانی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی و با شفاف‌سازی فرایندها، حذف واسطه‌ها و کاهش دخالت انسانی، امکان وقوع فساد و خطا در اخذ مالیات را به شدت کاهش می‌دهد.

1403/12/22 تیم تحریریه
۵ دقیقه شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است
شفافیت و عدالت، مهمترین مزیت حسابرسی سیستمی مالیات است

نماینده تهران در مجلس گفت: مهم‌ترین مزیت حسابرسی این است که به سمت ایجاد شفافیت و عدالت در اخذ مالیات می‌رویم. داده‌محوری و تقویت حسابرسی سیستمی موجب جلوگیری از فرار مالیاتی نیز خواهد شد و به نفع مودیان قانون‌مدار است.

1403/12/21 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×