تامین مالی 12 همتی 1323 پروژه با مالیات 350 هزار مودی
تاریخ انتشار: 1403/08/29
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای اکبر پولادی نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات از سوی مودیان، عنوان کرد: اینکه مالیاتدهندگان میتوانند به صورت برخط و مستقیم مشخص کنند مالیاتشان در کدام استان و پروژه به کار گرفته میشود، اقدام مناسبی است. این طرح در ابتدای کار قرار دارد و باید گسترش پیدا کند.
وی افزود: نشاندار کردن مالیات از سوی مودیان فرصتی در اختیار مالیاتدهندگان قرار میدهد که محل هزینهکرد مالیاتشان را مشخص کنند. این امر آرامشی به مودیان میدهد و این احساس را در آنها به وجود میآورد که به صورت مستقیم در آبادانی کشور نقش دارند.
این نماینده مجلس با اشاره به آنکه مالیاتدهندگان با اختیاری که به آنها اعطا شده میتوانند مشخص کنند مالیاتشان در چه حوزهای به کار گرفته شود، گفت: این امر انگیزهای در مودیان ایجاد میکند و با رضایت بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت میکنند.
آقای پولادی با بیان اینکه نشاندار کردن مالیات از سوی مودیان به بهبود فضای مالیاتی کشور و تقویت فرهنگ مالیات دهی کمک می کند، عنوان کرد: در شرایطی که بر اساس بودجه 1404 به سمت فاصله گیری از بودجهریزی بر اساس درآمدهای نفتی در حرکت هستیم و میخواهیم به مالیات ستانی حقه از همگان مبادرت کنیم، اجرای طرح نشاندارکردن مالیات از سوی مودیان میتواند کمککننده باشد.
وی افزود: در ابتدای راه اجرای طرح مورد بحث هستیم و به مرور باید معایب احتمالی آن را که در اجرا مشخص میشود، برطرف کنیم. یکی از مسائل این است که در حال حاضر، طرحهای پیشنهادی خیلی گسترده نیستند، نیاز است کم کم به تعداد پروژهها اضافه کنیم تا مودیان حق انتخاب بیشتری داشته باشند.
این نماینده مجلس در این راستا که برخی افراد تمایل دارند مالیات پرداختیشان در شهر و استان خودشان به کار گرفته شود، گفت: مودیان با توجه به تعلق خاطری که به محل زندگی خودشان دارند، میخواهند مالیات پرداختی شان صرف تکمیل پروژههای همانجا شود. امروز این امکان با تلاشهای شبانه روزی مدیران و همکاران سازمان امور مالیاتی کشور با بهرهگیری از طرح نشاندار کردن مالیات برای افراد به وجود آمده است حال اگر بتوانیم به گسترش پروژههای پیشنهادی بپردازیم، امکان مشارکت مالیاتدهندگان در این طرح افزایش پیدا میکند.
آقای پولادی بیان کرد: تمرکز زدایی از کلانشهرها و اینکه درآمدهای مالیاتی به سمت مناطق محروم و کمتر برخوردار سوق داده شود، اقدام مناسبی است که در طرح نشانداری مالیات از سوی مودیان در دستور کار قرار گرفت. به این ترتیب، بر اساس اجرای طرح مورد بحث به آبادانی مناطق کمتر برخوردار مبادرت میشود و عدالت نسبی بیشتری را در توزیع درآمدهای مالیاتی در کشور شاهد هستیم.
وی با اشاره با آنکه همواره شهرهای کوچکتر در بحث اختصاص بودجه کمتر مورد توجه قرار میگیرند، بیان کرد: طرح نشاندار کردن مالیات از سوی مودیان میتواند این نقص را برطرف کند و امکانات بیشتری را به این مناطق که عمدتاً کم برخوردار هستند، اختصاص دهند.
نماینده مردم لنجان در مجلس بیان کرد: برخی افراد به واسطه شرایط کاری مجبور به کوچ از زادگاهشان شدند و غالبا در شهرهای بزرگ زندگی و کار میکنند، اما به واسطه تعلقی که به محل سکونت سابقشان داشته تمایل دارند مالیات پرداختیشان در زادگاهشان که شهر کوچک و محرومی است به کار گرفته شود.
آقای پولادی در پایان در خصوص این موضوع که در نتیجه اجرای طرح نشاندارکردن مالیات از سوی مودیان بیش از یک هزار و 300 پروژه به صورت کامل تامین مالی شدهاند و به بیش از یک هزار و 900 پروژه اعتبار اختصاص صورت گرفته است، تصریح کرد: به طور کلی، این طرح را مثبت و گامی رو به جلو ارزیابی میکنم. از آنجاییکه این طرح به صورت منحصر به فردی در کشور برای اولین بار اجرا میشود، نیاز است طرح گسترش پیدا کند و نقصهای احتمالی در عمل رفع شود.
مشارکت مردم در نحوه مصرف مالیات مسیر اعتمادسازی برای توسعه است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح نشاندارکردن مالیاتها، بهعنوان یکی از نوآوریهای نظام مالیاتی کشور، فرصتی برای افزایش شفافیت مالی و مشارکت عمومی در تصمیمگیریهای اقتصادی فراهم کرده است.
تیم تحریریه
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: توجه ویژه به پروژههایی که به صورت مستقیم بر شاخصهای آموزشی، بهداشتی، آبادی و عمران تاثیر میگذارند، کیفیت زندگی مردم را ارتقا داده و این مناطق را بهسوی توسعه پایدار سوق می دهد.
تیم تحریریه
نشاندارکردن مالیاتها؛ راهکار مناسب توزیع عادلانه منابع و خدمات در سطح کشور
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، طرح نشاندار کردن مالیاتها را ابزاری برای افزایش شفافیت، انگیزه مودیان و تقویت همکاری عمومی در توسعه پروژههای زیربنایی کشور دانست و بر ضرورت تنوع در اجرای این طرح تاکید کرد.
تیم تحریریه
نکات مهم مالیاتی درخصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، قانون جدیدی است که هدف از وضع آن تسهیل صدور اسناد رسمی است. کمرنگ بودن اسناد رسمی املاک در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورد و مطابق بررسیهای صورت گرفته حدود 80 درصد پروندههایی که در مراجع قضایی وجود دارند مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از این موضوع کمرنگی اسناد رسمی در کشور است. این قانون با هدف تسهیل در صدور اسناد رسمی وضع و از تاریخ 1403/4/2 لازمالاجرا شد.
تیم تحریریه