اصلاح فرایندهای مالیاتی تسهیل امور فعالان اقتصادی را به دنبال دارد
تاریخ انتشار: 1403/08/10
طبق گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمدهادی سبحانیان، رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با فعالان اقتصادی استان گیلان عنوان کرد: از اینکه در میان فعالان اقتصادی هستم بسیار خرسندم و امیدوارم برگزاری این جلسه بتواند به مسائل، سوالات و ابهاماتی که شما در نظام مالیاتی با آن مواجه هستید را پاسخ دهد.
وی افزود: در نظام مالیاتی بر این باوریم که امور مربوط به فعالان اقتصادی را باید تسهیل کنیم به این معنا که صرفا نباید در نقش مالیاتستان ظاهر شویم و از مودیان بی آنکه چالشهای آنها را در نظر بگیریم مالیات اخذ کنیم .
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: نظام مالیاتی فعالان اقتصادی را شریک راهبردی خود به حساب می آورد و اگر اقدامات سازمان امور مالیاتی تزلزلی را در مسیر فعالان اقتصادی ایجاد کند به طور حتم سازمان نیز متضرر میشود. بنابراین ما نیز اقداماتمان را با این رویکرد دنبال و برنامهریزی میکنیم.
آقای سبحانیان تصریح کرد: برای آنکه اختلالات در فعالیتهای کسب وکار به نسبت قبل کمتر شود طی دوسال قبل راهبردهایی را دنبال کردیم تا بتواینم فرایندهایمان را اصلاح کنیم. تا زمانی که فرایندهای مالیاتستانی سنتی باشد به این معنا که مودیان ناگزیر باشند برای حل و فصل مسائلشان به ادارات مالیاتی مراجعه کنند بی شک برخی مسائل و مشکلات به وجود خواهد آمد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: فعال اقتصادی نباید درگیر مسائل رفت و آمد به ادارات مالیاتی شود بلکه باید بستری فراهم باشد تا آنها بتوانند فعالیتها و مسائل مالیاتی خود را بدون مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی بر طرف کنند.
وی یادآوری کرد: سازمان امور مالیاتی در حال گذار از نظام سنتی مالیاتستانی به یک نظام سیستمی و هوشمند است. اگر این اتفاق رخ دهد بسیاری از چالشهایی که امروز فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند رفع میشود.
آقای سبحانیان گفت: بارها فعالین اقتصادی به من گفتهاند علیرغم ارائه مستندات، برخی هزینهها توسط ادارات مالیاتی پذیرفته نمیشوند و یا مثلاً میگویند درآمد ما از یک حدی بیشتر نیست در حالی که توسط اداره مالیاتی بیشتر اعلام میشود. بنابراین اگر فرآیندها مبتنی بر یک سری قواعد و سازوکارها به صورت سیستمی ثبت شود ضمن رفع بسیاری از چالشها، ابهامات و شبهات، فعالان اقتصادی را در تداوم فعالیتهایشان امیدوارتر خواهد کرد.
وی اضافه کرد: سیستمی شدن فرآیند مالیات ستانی چالشهای سازمان امور مالیاتی را نیز رفع خواهد کرد چرا که امروزه حجم رسیدگیهای مالیاتی توسط همکاران ما که در کمتر جایی از دنیا وجود دارد افزایش یافته است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: طبیعی است که افزایش حجم رسیدگی به پروندههای مالیاتی بخشی از دقت و کیفیت را تحت شعاع قرار دهد لذا راهبرد جدیدمان پیشروی به سمت سیستمی و هوشمند سازی فرآیندهاست.
آقای سبحانیان افزود: اگر سیستمی شدن فرآیند مالیاتستانی به طور کامل محقق شود برای فعالان اقتصادی یک برد قابل توجه محسوب میشود و سازمان امور مالیاتی کشور نیز میتواند با تمرکز بر پروندههای بزرگتر و با رسیدگیهای دقیقتر و با کیفیت بیشتر از حجم عظیم کاری که به عهدهمان هست، عبور کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: برخی مواقع مطالبات به حقی از سمت فعالان اقتصادی مطرح میشود که موانع قانونی به ما اجازه نمیدهد آنها را به انجام برسانیم. بنابراین تمامی اقداماتی که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور انجام میشود مطابق مواد قانونی است.
وی افزود: در لایحه پیشنهادی قانون بودجه 1404 همانند سال 1403 پیشنهادات قابل توجهی به نفع فعالان اقتصادی (اشخاص حقیقی، حقوقی، مشاغل و اصناف) به مجلس توسط دولت چهاردهم ارائه شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: امید است با همکاری مجلس شورای اسلامی مسیر تسهیلگری در فعالیتهای فعالان اقتصادی از منظر نظام مالیاتی صورت بگیرد ما نیز پیگیر مسائل مربوط به شما عزیزان هستیم.
مشارکت مردم در نحوه مصرف مالیات مسیر اعتمادسازی برای توسعه است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح نشاندارکردن مالیاتها، بهعنوان یکی از نوآوریهای نظام مالیاتی کشور، فرصتی برای افزایش شفافیت مالی و مشارکت عمومی در تصمیمگیریهای اقتصادی فراهم کرده است.
تیم تحریریه
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: توجه ویژه به پروژههایی که به صورت مستقیم بر شاخصهای آموزشی، بهداشتی، آبادی و عمران تاثیر میگذارند، کیفیت زندگی مردم را ارتقا داده و این مناطق را بهسوی توسعه پایدار سوق می دهد.
تیم تحریریه
نشاندارکردن مالیاتها؛ راهکار مناسب توزیع عادلانه منابع و خدمات در سطح کشور
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، طرح نشاندار کردن مالیاتها را ابزاری برای افزایش شفافیت، انگیزه مودیان و تقویت همکاری عمومی در توسعه پروژههای زیربنایی کشور دانست و بر ضرورت تنوع در اجرای این طرح تاکید کرد.
تیم تحریریه
نکات مهم مالیاتی درخصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، قانون جدیدی است که هدف از وضع آن تسهیل صدور اسناد رسمی است. کمرنگ بودن اسناد رسمی املاک در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورد و مطابق بررسیهای صورت گرفته حدود 80 درصد پروندههایی که در مراجع قضایی وجود دارند مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از این موضوع کمرنگی اسناد رسمی در کشور است. این قانون با هدف تسهیل در صدور اسناد رسمی وضع و از تاریخ 1403/4/2 لازمالاجرا شد.
تیم تحریریه