اعتماد عمومی با طرح نشاندار کردن مالیاتها تقویت میشود
تاریخ انتشار: 1403/08/14
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای قاسم روانبخش نایب رئیس اول کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با اشاره به اینکه طرح نشاندار کردن مالیاتها به مردم این امکان را می دهد که به عنوان یک سرمایه گذار اجتماعی در آبادانی کشور سهیم باشند، اظهار داشت: شاکله اصلی تقویت سرمایه اجتماعی کشور ارتقاء همبستگی اجتماعی، اعتماد میان مردم و دولت و در نهایت افزایش مشارکت است که مجموع این مصادیق با اجرای مستمر و مدیریت مناسب طرح مزبور عملی می شود.
وی با بیان اینکه طرح نشاندار کردن مالیاتها ذیل تبصره 100، مزایای فرهنگی و اجتماعی وسیعی نیز به همراه خود دارد، گفت: مالیات دهندگان با مشاهده نتایج ملموس هزینه کرد مالیاتهای خود، نه تنها اعتماد بیشتری به نظام مالیاتی پیدا می کنند، بلکه خود نیز به عنوان اعضای فعال جامعه در پیشرفت کشور سهیم می شوند برای مثال «زمانی که فرد می بیند مالیاتی که پرداخت کرده، به طور مشخص در ساخت یک بیمارستان یا مدرسه بهکار رفته و نیازی از جامعه را برطرف کرده، احساس رضایتی عمیق تر از پرداخت مالیات پیدا می کند و با انگیزه بیشتری به ادامه این همکاری متعهد می شود.
آقای روانبخش تاکید کرد: طرح نشاندار کردن مالیاتها این امکان را برای مردم فراهم آورد تا پس از اتمام یک پروژه، مالیات خود را به پروژه دیگری اختصاص دهند که این انعطاف پذیری به طور چشمگیری انگیزه و اشتیاق عمومی برای پرداخت مالیات را افزایش می دهد.
نایب رئیس اول کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با بیان آنکه طرح نشاندار کردن مالیاتها در واقع از الگویی الهام گرفته که سالها پیش برخی از خیرین و نیکوکاران از آن پیروی کرده اند، بیان کرد: دولتها با استفاده از این طرح به جای آنکه مالیاتها را به صورت مبهم و بیهدف هزینه کنند، به مردم این اطمینان را می دهند که مالیاتهایشان در راستای نیازهای واقعی جامعه مصرف می شود و این شفافیت از هرگونه ابهام و تردید در مورد مصرف مالیاتها می کاهد.
آقای روانبخش توزیع عادلانهتر منابع مالیاتی در کشور را از مهمترین دستاوردهای طرح مزبور دانست و گفت: برخلاف رویکردهای سنتی که به طور معمول بودجه ها و منابع به پروژه های نزدیک به مراکز شهری و اداری اختصاص می یافتند، طرح نشاندار کردن مالیاتها این امکان را فراهم کرد که مردم خود اولویتهای هزینه کرد را تعیین کنند. به عنوان مثال «تاکنون 90 درصد از ظرفیت مالیاتی استان تهران به انتخاب مردم به 16 استان محروم اختصاص یافته است» این انتخاب مردمی، نشانه ای از تمایل عمومی برای کمک به رفع نیازهای مناطق محروم و توسعه متوازن کشور بوده و به مرور موجب کاهش فاصله طبقاتی و تقویت همبستگی اجتماعی و انسجام ملی نیز می شود.
وی در رابطه با آنکه با اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها امکان مشاهده مستقیم نتایج مصرف مالیاتها به طور شفاف مشخص می شود، خاطر نشان کرد: مودیان با مشارکت در این طرح می توانند بهطور واقعی تاثیر مالیاتشان را در پروژه های عمرانی کشور مشاهده کنند. برای مثال کسانی که مالیاتشان را به پروژه های عمرانی در استانهای محروم اختصاص داده اند، می توانند از پیشرفت این پروژه ها آگاه شده و به تاثیر مثبت مالیات خود اطمینان پیدا کنند. این شفافیت و اعتمادسازی، به مرور به افزایش تمکین مالیاتی و تقویت اعتماد عمومی به دولت منجر خواهد شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، یکی از جنبه های فرهنگی طرح نشان دار کردن ذیل تبصره 100 را تقویت فرهنگ مسئولیت پذیری اجتماعی در میان مردم عنوان کرد و گفت: زمانی که افراد حس کنند که مالیات آنها نه فقط یک پرداخت اجباری به دولت، بلکه یک سرمایه گذاری برای توسعه و رفاه کشور است، نوعی فرهنگ مشارکت اجتماعی شکل می گیرد. به عبارت دیگر، طرح نشانداری مالیاتها به مردم این امکان را می دهد که به عنوان یک سرمایه گذار اجتماعی در آبادانی کشور سهیم باشند و احساس کنند که به طور مستقیم در پیشرفت کشور نقش دارند.
روانبخش در پایان گفت: امید است که طرح مزبور با استقبال بیشتری از سوی مردم و دولت مواجه شود و به الگویی برای اجرای عدالت اقتصادی و اجتماعی در سطح کشور تبدیل شود.
مشارکت مردم در نحوه مصرف مالیات مسیر اعتمادسازی برای توسعه است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح نشاندارکردن مالیاتها، بهعنوان یکی از نوآوریهای نظام مالیاتی کشور، فرصتی برای افزایش شفافیت مالی و مشارکت عمومی در تصمیمگیریهای اقتصادی فراهم کرده است.
تیم تحریریه
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: توجه ویژه به پروژههایی که به صورت مستقیم بر شاخصهای آموزشی، بهداشتی، آبادی و عمران تاثیر میگذارند، کیفیت زندگی مردم را ارتقا داده و این مناطق را بهسوی توسعه پایدار سوق می دهد.
تیم تحریریه
نشاندارکردن مالیاتها؛ راهکار مناسب توزیع عادلانه منابع و خدمات در سطح کشور
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، طرح نشاندار کردن مالیاتها را ابزاری برای افزایش شفافیت، انگیزه مودیان و تقویت همکاری عمومی در توسعه پروژههای زیربنایی کشور دانست و بر ضرورت تنوع در اجرای این طرح تاکید کرد.
تیم تحریریه
نکات مهم مالیاتی درخصوص قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، قانون جدیدی است که هدف از وضع آن تسهیل صدور اسناد رسمی است. کمرنگ بودن اسناد رسمی املاک در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورد و مطابق بررسیهای صورت گرفته حدود 80 درصد پروندههایی که در مراجع قضایی وجود دارند مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از این موضوع کمرنگی اسناد رسمی در کشور است. این قانون با هدف تسهیل در صدور اسناد رسمی وضع و از تاریخ 1403/4/2 لازمالاجرا شد.
تیم تحریریه