تحقق درآمدهای مالیاتی با تمرکز بر دانه‌درشت‌ها / تلاش داریم فشاری به عموم جامعه به خصوص کم‌درآمدها وارد نشود

دسته بندی : تاریخ انتشار : 1403/08/30
تحقق درآمدهای مالیاتی با تمرکز بر دانه‌درشت‌ها / تلاش داریم فشاری به عموم جامعه به خصوص کم‌درآمدها وارد نشود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در برنامه تلویزیونی پایش در خصوص تدبیر دولت چهاردهم درباره بودجه سال آتی در حوزه مالیات‌ستانی، عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در چند سال اخیر یک خط‌مشی را دنبال می‌کند و سعی دارد با تکمیل و ارتقاء آن بهتر و کامل‌تر این مشی را پیاده‌سازی کند.

وی افزود: به عنوان یک کارشناس اقتصادی که با مردم تعامل دارم و کم و بیش نقاط ضعف و قوت سازمان امور مالیاتی را  از آن‌ها می‌شنویم در کل می‌شود این‌گونه ادعا را جمع‌بندی کرد که عملکرد این سازمان طی سه سال قبل توانست نمره قبولی را از مودیان اخذ کند اما هنوز راهی طولانی به منظور نیل به موفقیت‌های بیشتر در پیش داریم.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در راستای مالیات‌ستانی، اهدافی راهبردی را اتخاذ کرد و نخست سعی دارد دریافت مالیات از دانه‌درشت‌ها به جای افراد کم درآمد و دوم تسریع در تحقق مالیات‌ستانی عادلانه در مقایسه با گذشته را در پیش بگیرد. این دو موضوع مهم را می‌توان در لایحه بودجه 1404 به طور کامل  مشاهده کرد.

وی ادامه داد: سعی‌مان بر این است تا کاهش درآمدهای مالیاتی را با روش‌ها و تکنیک‌هایی که وجود دارد از جمله شناسایی درآمد از مودیان بزرگ و فراریان مالیاتی جبران کنیم. بر این اساس سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد تومان مبلغ را با رسیدگی به بیش از 5 هزار پرونده که در زمره فراریان مالیاتی قرار داشتند شناسایی کردیم.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: یک اداره کل حسابرسی‌های ویژه داریم که تمرکز آن بر مودیان بزرگ در سراسر کشور است که با دقت قابل توجه به دنبال شناسایی و پایش مودیان بزرگ است پس سعی‌مان بر این است تا درآمدی که دولت از ما می‌خواهد و در بودجه قرار داده است را محقق کنیم و تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا فشاری به عموم جامعه وارد نشود.

آقای موحدی بکنظر در خصوص روند شناسایی دانه درشت‌ها بیان کرد: طی دو سال اخیر فرآیندی که در سازمان امور مالیاتی شکل گرفته مبتنی بر هوشمندسازی است به این معنا که یکپارچه‌سازی اطلاعات و داده‌هایی که پیش‌تر در سازمان امور مالیاتی وجود داشت و یا اگر هم وجود داشت و مورد استفاده نمی‌گرفت را در قالب یکسری سامانه‌های یکپارچه به گونه‌ای فراهم آوریم تا با دقت بتوانیم با پیاده‌سازی الگوریتم‌ها و قواعدی  که در حول این محور پیاده می‌کنیم فراریان مالیاتی و مودیانی که مالیاتشان را به طور صحیح پرداخت نمی‌کنند شناسایی کنیم.

وی تصریح کرد: از جمله مصادیق هوشمندسازی برای کاهش فرار مالیاتی می‌توان به اجرای مواد (10) و (11) قانون پایانه‌ های فروشگاهی و سامانه مودیان، ساماندهی دستگاه‌های کارت‌خوان و ساماندهی حساب‌های تجاری اشاره کرد.

جدیدترین اخبار

۵ دقیقه پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی با حسابرسی سیستمی دقیق‌تر می‌شود
پیش‌بینی درآمدهای مالیاتی با حسابرسی سیستمی دقیق‌تر می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت اجرای حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی، آن را ابزاری کارآمد برای افزایش شفافیت، جلب رضایت مودیان و کاهش کسری بودجه دولت دانست.

1404/01/02 تیم تحریریه
۵ دقیقه کاهش فساد و تقویت اعتماد مودیان از طریق حسابرسی سیستمی
کاهش فساد و تقویت اعتماد مودیان از طریق حسابرسی سیستمی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت حسابرسی سیستمی، آن را یک ضرورت برای افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی می‌داند و می‌گوید که بدون یک نظام مالیاتی شفاف، هیچ کشوری نمی‌تواند مسیر توسعه را به‌درستی طی کند.

1404/01/01 تیم تحریریه
۵ دقیقه شفافیت و عدالت مالیاتی با اجرای حسابرسی سیستمی
شفافیت و عدالت مالیاتی با اجرای حسابرسی سیستمی

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: پرداخت سیستمی مالیات موجب ایجاد عدالت مالیاتی، کاهش خطای انسانی و افزایش پیش‌بینی‌پذیری درآمدهای مالیاتی برای دولت می‌شود.

1403/12/30 تیم تحریریه
۵ دقیقه امکان ثبت اعتراض سیستمی برای ابطال و یا تعدیل مالیات بر ارزش افزوده اوراق قطعی صادره فراهم شد
امکان ثبت اعتراض سیستمی برای ابطال و یا تعدیل مالیات بر ارزش افزوده اوراق قطعی صادره فراهم شد

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، امکان ثبت اعتراض سیستمی برای ابطال و یا تعدیل مالیات بر ارزش افزوده اوراق قطعی صادره فراهم شد.

1403/12/29 تیم تحریریه
جستجو
×
فرم تعیین سطح
روحیه رهبری دارید ؟
هدف شما از آموزش چیست ؟
هدف بلند مدت شما از آموزش چیست ؟
×
×