بهبود شفافیت و افزایش عدالت مالیاتی با نشاندار کردن مالیاتها
تاریخ انتشار: 1403/08/16
به گزارش رسانه مالیاتی ایران،آقای یاسر اسلامدوست کاربندی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره طرح نشاندارکردن مالیاتها که مدتی است اجرایی شده، گفت: در این طرح، مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده 100 میتوانند خودشان محل هزینهکرد مالیاتشان را در زمینههایی، چون آموزش، بهداشت، عمران و جادهسازی انتخاب کنند.
وی ادامه داد: این رویکرد در نگاه اول ممکن است به شفافیت و عدالت در تخصیص مالیاتها کمک کند، ولی از طرفی جای سوال دارد که آیا مردم بهخوبی از نیازها و اولویتهای مناطق دیگر اطلاع دارند؟ اطلاعات مردم معمولاً به حوزه محلی و مشکلات پیرامون خودشان محدود میشود، درحالی که نیازهای بزرگتری در سطح کشور وجود دارد که دولت باید آنها را مدیریت کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح، هرچند که به ظاهر جذاب و مثبت بهنظر میرسد، اما نیازمند کارشناسیهای دقیقتر و برگزاری جلسات تخصصی است، تصریح کرد: بهعنوان مثال، در مالیات بر ارزش افزوده، درصدی از درآمدهای مالیاتی بهطور مستقیم برای پرداخت حقوق بازنشستگان و اصلاح حقوق آنها تخصیص مییابد که خود نیازمند رویکردی کلان و کشوری است و نمیتوان توقع داشت که تک تک مودیان به چنین نیازهایی احاطه داشته باشند.
اسلامدوست با اشاره به اینکه انتخاب محل هزینهکرد مالیاتها توسط افراد ممکن است به مشکلات بزرگی منجر شود، گفت: هر فرد دیدگاهی محدود به منطقه زندگی خود دارد و شاید در سطح کشوری نتواند نیازهای مهمتر را بهخوبی تشخیص دهد.
وی ادامه داد: براساس اطلاعات سازمان امور مالیاتی، تاکنون حدود 350 هزار مودی از مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده 100 در اجرای این طرح مشارکت کرده و اولویتهای خود را تعیین کردهاند. با این حال، باید توجه داشت که سهم اصلی مالیاتها همچنان در اختیار دولت و بودجه کلان کشور است و تنها درصد کمی از مالیاتها میتواند به این شیوه تخصیص داده شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرچند این طرح میتواند برای مردم حس مثبتی از مشارکت و تعیین سرنوشت مالیاتهایشان ایجاد کند، اما از نظر علمی و اجرایی، هم دولت و هم مردم باید به واقعیتها و محدودیتهای این طرح واقف باشند.
آقای اسلامدوست به اهمیت افزایش آگاهی عمومی در مورد نحوه خرج مالیاتها اشاره کرد و گفت: برای اینکه مردم به درک بهتری از موضوع برسند، نیاز است که شفافسازی بیشتری در زمینه نحوه خرج مالیاتها صورت گیرد تا تصور غلط نسبت به مالیات و تاثیرات آن از بین برود. اما باید توجه کنیم که در تصمیمگیریهای کلان، اطلاعات و دادههای دقیقتری نیاز است که نمیتوان بهطور کامل بر آگاهی افراد در این زمینه تکیه کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح از نظر روانی میتواند به بهبود دیدگاه عمومی نسبت به مالیاتها کمک کند، عنوان کرد: اما در نهایت باید در سطوح تصمیمگیری کلان بررسی و مدیریت شود تا عدالت و توازن در توزیع منابع حفظ شود.امیدواریم با تداوم نظارتها و همکاری میان دولت و مجلس، این طرح به شیوهای عادلانه و متوازن اجرایی شود.
کاهش نرخ مالیات تولید در بودجه از 25 به 20 درصد فرصتی برای توسعه سرمایهگذاری است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کاهش نرخ مالیات تولید از 25 درصد به 20درصد در بودجه 1404 میتواند فرصتهایی برای سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه و بهرهگیری از فناوریهای نوین ایجاد کند که به تدریج به پیشرفت علمی و فناوری کشور کمک خواهد کرد.
تیم تحریریه
مالیات باید تکیهگاه اصلی درآمدی دولت باشد
نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: مالیات باید تکیهگاه اصلی درآمدی دولت باشد.
تیم تحریریه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در حاشیه سفر به استان یزد و گفتوگو با رسانههای محلی گفت: سیاستهای مالیاتی منطبق با شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و همسو با رویکردهای دولت چهاردهم تنظیم میشود.
تیم تحریریه
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در جمع کارکنان امور مالیاتی اردکان با بیان اینکه سهم درآمدهای مالیاتی به هزینههای جاری به بالای 55 درصد رسید، گفت: نظام مالیاتی بر اساس چشمانداز خود به سمت افزایش سهم در بودجه حرکت میکند.
تیم تحریریه