تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور در گرو همکاری متقابل نظام مالیاتی و فعالان اقتصادی است

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با فعالان اقتصادی استان خوزستان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات در حوزه فعالیت‌های اقتصادی شناسایی شده و نیاز به گفتگو جهت حل این مسائل است، عنوان کرد: این سفر با هدف همسویی فعالان اقتصادی با نظام مالیاتی کشور و اجرای برنامه‌های تکمیلی برای دستیابی به اهداف کلان اقتصادی کشور صورت گرفته است.

وی درخصوص اجرای طرح نشان دار کردن مالیات‌ها در سال جاری عنوان کرد: با اجرای این طرح مردم می‌توانند در حوزه‌ اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل، محل مصرف مالیات خود را انتخاب کرده و مشاهده کنند این منابع جهت اجرا و تکمیل کدام پروژه‌ها در کشور به مصرف می‌رسند که این امر افزایش رضایت عمومی در مودیان را به دنبال دارد.

آقای سبحانیان با اشاره به اینکه اساس کار ما در سازمان امور مالیاتی کشور بر مفاهمه با فعالان اقتصادی است، بیان داشت: اعتقاد ما این است که در خلال این نشست و برخاست‌ها با فعالان اقتصادی قطعاً با مشکلات خرد و کلان آنها در حوزه مالیات آشنا شده و در باب گره‌گشایی مشکلات فیمابین، مبتنی بر قانون تصمیم‌گیری خواهد شد. 

وی در خصوص امکان استفاده از تسهیلات تبصره ماده (100) نیز بیان کرد: سال قبل و امسال سقف بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ماده (100)  ق.م.م. را افزایش دادیم و این امکان را فراهم کردیم که صاحبان مشاغل بتوانند بدون تسلیم اظهارنامه مالیاتی آن اظهارنامه‌ای که مبتنی بر اطلاعات است را ملاک قرار دهند که این امر به خوبی مورد استقبال قرار گرفت.    

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه افزود: سال گذشته نسبت به مدت مشابه ماقبل، یک میلیون مورد استفاده بیشتر از مزایای تبصره ماده (100) را داشتیم و امسال نیز اظهارنامه بیشتری نسبت به سال گذشته دریافت کردیم. ضمن اینکه با ارائه راهکارها و تدابیر تشویقی امسال برای اولین بار امکان پرداخت مالیات تا 10 قسط فراهم شد.

آقای سبحانیان با اشاره به رویکرد حمایت از فعالان اقتصادی اظهار داشت: معتقدیم باید کاهش نرخ برای فعالیت‌های تولیدی اتفاق بیفتد. در همین راستا در لایحه اصلاح قانون مالیت‌های مستقیم که در حال حاضر به مجلس ارائه نمودیم برای مالیات اشخاص حقوقی کاهش نرخ از 25 به 15 درصد را پیشنهاد داده‌ایم.

وی افزود: برای نخستین بار در سال جاری برای آن گروه از صاحبان مشاغلی که فروش بالای 18 میلیارد تومان در سال داشتند اظهارنامه پیش فرض یا برآوردی در نظر گرفتیم که با نرخ‌های تعدیلی محاسبه شده و به موجب این اتفاق خوشایند، کاهش هزینه‌های وصول نیز رقم خورده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ضرورت تامین بودجه از محل درآمدهای مالیاتی در کشور گفت: باور و اعتقاد ما در سازمان امور مالیاتی کشور این است که افزایش درآمدهای مالیاتی باید رقم بخورد ولی از مسیر شناسایی محل‌های جدید و جلوگیری از مجراهای متعدد فرار مالیاتی.

آقای سبحانیان عنوان کرد: ما در نظام مالیاتی محدودیت‌های بانک‌ها در سقف ارائه تسهیلات بانکی به صاحبان مشاغل، مشکلات ناشی از قطعی برق و گاز برای مودیان را در نظر گرفته و متناسب با این شرایط، سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه مشخص خواهد شد.  

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به مشکلات ناشی از تعیین ضرایب و اختصاص اینتاکدها برای فعالان اقتصادی عنوان کرد: نظام مالیاتی ملزم به اجرای صحیح قوانین است و ما مشکلات و گلایه‌های فعالان اقتصادی را به شرطی که مبتنی بر قانون باشد می‌پذیریم.

وی با بیان اینکه طبق قانون از نظام مالیاتی خواسته شده ضرایب را به صورت مستند تعیین و یا کاهش و افزایش دهد، اظهار داشت: با توجه به این که ضرایب سودآور کسب‌ وکارها در استان‌ها متغیر است ما این اختیار را به مدیران کل امور مالیاتی در استان‌ها داده‌ایم تا چنانچه در حوزه‌ای مشکلاتی شناسایی شد با ارائه مدارک و مستندات از سوی صاحبان اتحادیه‌ها، مشکلات موجود را بررسی نمایند.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه فعالان اقتصادی باید به ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین شکل ممکن فعالیت اقتصادی و تکالیف مالیاتی خود را به انجام برسانند، افزود: امروز نظام مالیاتی به سرعت به‌سوی سیستمی شدن فرآیندها، کاهش مراودات انسانی و فرآیندهای پیچیده اداری در حرکت است و نباید مانعی برای کسب و کارها ایجاد کند.