با تقویت حسابرسی سیستمی، زمینه سرمایه‌گذاری در تولید فراهم می شود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای نادرقلی ابراهیمی، نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مالیات از اهمیت اساسی برای تامین درآمد دولت برخوردار است و به منظور اداره کشور به وصول درآمد‌های مالیاتی و اخذ مالیات حقه از همگان نیاز داریم. در برنامه بودجه سالانه مصوب شده است که درصد بالایی از درآمد‌های کشور از محل مالیات باشد. در این شرایط که قصد داریم به اخذ مالیات از همگان بپردازیم و درآمد‌های مالیاتی را در راستای ارائه خدمات به مردم و اداره کشور به کار بیندازیم، توقع مردم عدالت مالیاتی است.

وی ادامه داد: هر چقدر عدالت در اخذ مالیات‌ها بیشتر شود، اعتماد مردم به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند. سیستمی و هوشمندسازی روند‌های مالیات‌ستانی یکی از ابزار‌ها برای ایجاد عدالت مالیاتی در کشور است. در این سازوکار، دریافت مالیات بر اساس اطلاعات و داده‌های دقیق صورت می‌گیرد و نقش ممیزان مالیاتی از بین می‌برد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به ایجاد شفافیت در امور منجر می‌شود و همین امر زمینه‌ای برای انضباط بخشی به امور مالیاتی کشور به وجود می‌آورد. هر چقدر از روند‌های دستی و ممیزمحور فاصله بگیریم، میزان دقت در وصول مالیات افزایش پیدا می‌کند.

آقای ابراهیمی گفت: در روند‌های سیستمی و هوشمند مالیات‌ستانی این امکان به وجود می‌آید که بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم. تمامی این اقدامات به افزایش اعتماد مردم به فضای اقتصادی کشور می‌انجامد. این طور اعتمادسازی‌ها بسترساز تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌ گذاری در تولید است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات اساسی دولت در زمینه تحقق شعار سال، عادلانه‌سازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی است که منجر به شفافیت و قاعده‌مندی اخذ مالیات برای تولید و کاهش ریسک تولید و در نتیجه افزایش اعتماد مردم به نظام مالیاتی خواهد شد و زمینه افزایش سرمایه‌گذاری به نفع تولید را فراهم خواهد کرد.

هاشمی ادامه داد: وقتی مالیات‌ستانی به صورت هوشمند و سیستمی صورت می‌گیرد، دولت مجالی پیدا می‌کند که بر فراریان مالیاتی متمرکز شود و وصول درآمد‌های مالیاتی‌اش را از محل کشف مودیان جدید داشته باشد. به این ترتیب، می‌توانیم از فشار مالیاتی بر بخش تولید کم کنیم و جذابیت این حوزه را از طریق معافیت‌های مالیاتی بالا ببریم.

نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس در پایان تاکید کرد: در مجلس تاکید ما بر هوشمندسازی روند‌های مالیاتی است. به نحوی که همه چیز شفاف باشد و مالیات‌دهندگان بدانند بر چه اساسی و به چه میزانی از آنها مالیات گرفته می‌شود. تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها که طی سال گذشته مدنظر بود، به این شفاف‌سازی کمک کرد.