تقویت حسابرسی سیستمی گامی مهم در جهت پیشبینیپذیری اقتصاد است

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای محمدعلی شایاناصل کارشناس حوزه اقتصادی در مورد اهمیت تقویت حسابرسی سیستمی و ارتقای دادهمحوری در نظام مالیاتی کشور گفت: حسابرسی سیستمی و ارتقای دادهمحوری در نظام مالیاتی کشور کمک زیادی به پویایی اقتصاد ملی می کند. دریافت مالیات عادلانه از همگان راهکاری برای ایجاد عدالت اجتماعی بیشتر در کشور و حمایت از بخش های مولد است. در یک نظام کارآمد مالیاتی که به ابزارهای مدرن و هوشمند مجهز است، تمرکز بر مالیات ستانی از دانه درشت ها و مقابله با فرار مالیاتی است. در این سازوکار، حمایت از مودیان قانون مدار و بخش های مولد اقتصاد در دستور کار قرار می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به تحقق 95 درصدی حسابرسی سیستمی در سال گذشته و عملکرد موفق سازمان امور مالیاتی در هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: هوشمند و سیستمی سازی روندهای مالیات ستانی در کشور به معنای از بین رفتن بستر فساد و سوءاستفاده های احتمالی است. در این روش، اطلاعات و داده های دقیق مبنای مالیات ستانی هستند و نظر کارشناسان مالیاتی در این امر دخالتی ندارد. بنابراین، مداخله سلیقه انسانی در روندهای مالیاتی کشور از بین می رود. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور مورد استقبال مودیان است. در همین راستا شاهد هستیم که سال گذشته بیش از 95 درصد از اظهارنامه های بخش مالیات بر عملکرد به صورت سیستمی ثبت شدند.
شایاناصل کارشناس اقتصادی در خصوص کارکرد عدالتمحوری حسابرسی سیستمی در زمینه کاهش خطاهای انسانی گفت: مالیات به عنوان ابزاری در دست دولت است تا از آن در راستای اعمال عدالت اجتماعی بیشتر در کشور و ارتقای سطح خدماتی که به مردم عرضه می شود، استفاده کند. بنابراین، مالیات ستانی دقیق و هوشمند تنها به لحاظ افزایش درآمدهای مالیاتی دولت اهمیت ندارد. مسئله مهم تر این است که دولت وظیفه دارد از طریق افزایش کارآمدی نظام مالیاتی کشور، عدالت اجتماعی بیشتری را در جامعه حاکم کند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: طی سال گذشته بیش از 70 درصد اظهارنامه های بخش حقوقی به صورت سیستمی و هوشمند حسابرسی شد. بیش از 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند. اینکه بخش زیادی از مودیان اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کرده اند، نشان دهنده استقبال مالیات دهندگان از روندهای سیستمی و هوشمند مالیات ستانی است. تقویت حسابرسی سیستمی گامی مهم در جهت پیشبینیپذیری اقتصاد و کاهش خطاهای انسانی در تعیین مالیات و به نفع بخش شفاف اقتصاد و به ضرر بخش زیرزمینی اقتصاد است.
وی در پایان افزود: مقابله با کسری بودجه دولت نیز از طریق سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور امکان پذیر است. وقتی مالیات ستانی به صورت دقیق صورت بگیرد، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت رخ می دهد که در نهایت به نفع مردم است. کاهش فرار مالیاتی و تسهیل شرایط مالیاتی برای تولیدکنندگان از اصلیترین خروجیهای تقویت حسابرسی سیستمی است.