اعتماد مودیان و نظام مالیاتی با تحقق 95 درصد حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای حسین محمدزاده فراهانی کارشناس حوزه اقتصادی در خصوص اهمیت هوشمندسازی نظام مالیاتی و آغاز حرکت تحولی در تحقق عدالت اقتصادی در حوزه مالیات‌ستانی، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای تحقق عدالت مالیاتی در حوزه اخذ مالیات، توجه ویژه به شفاف‌سازی اطلاعات مربوط به مودیان جهت احصا میزان فروش افراد است؛ این گام راهبردی و مهم در راستای ایجاد اظهارنامه‌های پیش‌فرض در دسترس سازمان امور مالیاتی جهت بررسی اظهارنامه ابرازی مودیان و بررسی بوده که تطابق این دو با هم بسیار مهم است.

وی در ادامه گفت: در سال 1403 گام‌های مهمی به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی برداشته شد که در نتیجه آن، به خوبی از ظرفیت حسابرسی سیستمی استفاده و به سمت استقرار نظام مالیاتی هوشمند گام برداشته شد.

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به تحقق 95 درصدی حسابرسی سیستمی در بخش مالیات بر عملکرد 1402، خاطرنشان کرد: تمرکز ویژه دولت چهاردهم در زمینه اجرای ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم موجب شده تا در سال جاری بیش از 95 درصد کل تعداد مودیان بخش مالیات بر عملکرد به صورت سیستمی حسابرسی شوند و تنها کمتر از 5 درصد از کل مودیان این بخش توسط ماموران مالیاتی و به شکل غیرسیستمی و دستی مورد حسابرسی قرار گرفتند، این مسئله نشان از اعتماد میان مودیان و نظام مالیاتی داشته و موجب حرکت به سمت تحقق عدالت در اخذ مالیات حرکت شده است.

آقای محمدزاده فراهانی در ادامه با اشاره به تحقق عدالت مالیات در زنجیره دریافت مالیات، گفت: یکی از نکات بسیار مهم در حرکت نظام مالیاتی حرکت به سمت تحقق عدالت در زمان اخذ مالیات و در زمان مصرف مالیات است که با تکیه بر طرح‌هایی نظیر نشان‌دار کردن مالیات‌ها توسط مودیان در زمان مصرف مالیات شاهد تحقق عدالت در تخصیص مالیات هستیم. وی تاکید کرد: با حذف اقدامات سلیقه‌ای و همچنین کاهش خطای انسانی و پرداخت مالیات مبتنی بر درآمد واقعی از مودیان نیز شاهد تحقق عدالت در مالیات‌ستانی خواهیم بود، این رویکرد تحولی قطعا مثبت و گامی در راستای دولت هوشمند و عدالت‌گرا است.

این کارشناس حوزه اقتصادی گفت: یکی از گام‌های اساسی در راستای تحقق عدالت مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی، حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی بود که در این راستا نیز اقدامات مثبتی در حکمرانی مالیاتی کشور رقم خورده است.

وی خاطرنشان کرد؛ هم اکنون با تکیه بر هوشمند شدن فرآیند اخذ مالیات و حسابرسی بیش از 95 درصدی مودیان در بخش مالیات بر عملکرد، یک رویکرد نوین و همراستا با رعایت عدالت در اخذ مالیات به دست آید، این گام نهایی استقرار دولت هوشمند در بخش مالیات بر عملکرد است و باید در بخش اخذ مالیات بر ارزش افزوده نیز به این سمت حرکت کرد تا هوشمندسازی تکمیل گردد.

منبع: خبرگزاری تسنیم