تحقق مسیر مالیاتستانی عادلانه با گذر از اخذ مالیات به روش سنتی
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، محمدرضا یزدی زاده کارشناس اقتصادی و مالیاتی در مورد کاهش میزان شکاف مالیاتی اظهار کرد: 90 درصد فعالان طبقه مشاغل خاص کاملا از نظر اقتصادی با 10 درصد بقیه متفاوت هستند و این تفاوت نیازمند بهکارگیری رویکرد متفاوت در مالیاتستانی است.
وی افزود: تبصره ماده 100 در این زمینه به طبقهبندی و تفکیک مشاغل کمک کرد و رویکردهای متفاوتی برمبنای تغییر نحوه رسیدگی به مالیات و تخصیص امکانات سیستم مالیاتی برای وصول درآمد مالیاتی آنها درنظر گرفته است.
این کارشناس اقتصادی و مالیاتی گفت: گذار از مالیاتستانی سنتی و سلیقهمحور به سمت مالیاتستانی خودکار، سیستمی و هوشمند مبتنی بر داده، ضمن مزایای فراوان برای تمامی مودیان از جمله تقسیط 15 ماهه برای پرداخت مالیات، دریافت معافیتهای چشمگیر و ... مسیر تحقق عدالت در دریافت مالیات را برای دولت هموار خواهد کرد.
یزدیزاده تصریح کرد: مهمترین قدمی که در هوشمندسازی مالیاتی برداشته شد، ایجاد یک سیستم پویا و هوشمند اطلاعات مالیاتی از لحاظ تعداد تراکنشها بوده، این سیستم هوشمند که برمبنای تبادل داده با بانک مرکزی استوار است میتواند هر مودی را در دسته مالیاتی مربوط به خود قرار دهد و در صورت ارائه اظهارنامه پیشفرض، آن را صحتسنجی کرده و پس از تایید صحت، مالیات موردنظر را کسر و در صورت تشکیک اقدام لازم را انجام دهد.
یزدی زاده خاطرنشان کرد: با استفاده از هوشمندسازی نظام مالیاتی در دولت سیزدهم کمبود امکانات در مالیاتستانی به حداقل رسیده و در کنار آن، با تبادل کامل دادهها امکان اخذ مالیات واقعی از مشاغل خاص فراهم میشود.
این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: برای تحقق کامل سیستم مالیاتستانی عدالتمحور مبتنی بر درآمد واقعی افراد، سازمان امور مالیاتی باید به سمت اجرای ماده 163 و تصریح ماده 148 هم قدم بردارد.