تقویت سرمایه‌گذاری در تولید با حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سلام ستوده نماینده مردم مهاباد و عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به نام‌گذاری امسال به عنوان سال «سرمایه‌ گذاری برای تولید»، اجرای هوشمندانه سیاست‌های مالیاتی به منظور حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از انحراف سرمایه‌ها به بازارهای غیرمولد، یکی از امور با اهمیت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر اجرای صحیح مالیات‌ستانی هوشمند و حسابرسی های سیستمی، گفت: هر کاری اگر با هوشمندی، مدیریت و نظارت دقیق انجام شود، قطعاً نتایج مطلوبی خواهد داشت. تجربه اخیر در زمینه نشان دار کردن مالیات‌ها ثابت کرده که وقتی یک مودی مالیاتی می‌داند که مالیات پرداختی‌اش کجا هزینه می‌شود، انگیزه و امید بیشتری برای تداوم پرداخت مالیات در سال‌های بعد پیدا می‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: ما باید بسترهای لازم را برای پرداخت مالیات عادلانه را فراهم کنیم و بسته‌های مشوقی برای مالیات‌دهندگان در نظر بگیریم. فردی که مالیات پرداخت می‌کند، اگر آگاه باشد که مبالغ واریزی آن به طور مشخص در چه حوزه‌ای هزینه می‌شود، نه تنها رغبت بیشتری برای پرداخت به موقع پیدا می‌کند بلکه به جای فرار مالیاتی، با اشتیاق در فرآیند مالیاتی شرکت خواهد کرد.

ستوده با اشاره به اهمیت ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران، تصریح کرد: اگر با مدیریت درست و قاطعانه بتوانیم نظام مالیاتی کشور را به سمت هوشمندسازی پیش ببریم و مردم را در جریان روند وصول و هزینه‌کرد مالیات قرار دهیم، قطعاً سرمایه‌گذاران بیشتری جذب حوزه تولید خواهند شد. این شفافیت می‌تواند باعث شود سرمایه‌های سرگردان به جای حرکت به سمت بازارهای کاذب همچون دلار و طلا، وارد بخش تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به اینکه شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید است یک فرصت ارزشمند پیش روی ما قرار دارد. وقتی مالیات‌ها با شیوه عادلانه و شفاف حسابرسی سیستمی اخذ شود، از فشار مضاعف بر تولیدکنندگان اجتناب می گردد و شاهد رغبت بیشتر فعالان اقتصادی برای سرمایه‌ گذاری در این عرصه خواهیم بود. باید فراریان مالیاتی شناسایی شوند و مالیات واقعی از تولیدکنندگان اخذ شود، به گونه‌ای که عدالت رعایت شده و انگیزه سرمایه‌گذاری افزایش یابد.

نماینده مهاباد در مجلس در پایان با تاکید بر نقش حیاتی دولت و نهادهای مرتبط در تحقق این اهداف گفت: اگر موضوع هوشمندسازی مالیات‌ها به درستی مدیریت شود و مردم احساس کنند که هم میزان مالیات‌ها عادلانه است و هم محل هزینه‌کرد آن شفاف، بدون تردید شاهد تحرک جدی در بخش تولید خواهیم بود. باید این اعتماد را در جامعه اقتصادی کشور ایجاد کنیم و اجازه دهیم سرمایه‌های ملی به جای سوداگری، در مسیر تولید و اشتغال‌زایی به کار گرفته شود.