صدور برگ تشخیص 427 میلیارد ریالی برای تراکنشهای مشکوک بانکی
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، شاهین مستوفی، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی با اشاره به اهتمام ویژه نظام مالیاتی کشور برای تامین درآمدهای مالیاتی از مسیر مقابله قاطع با پدیده فرار مالیاتی گفت: بخش عمدهای از رشد درآمدهای مالیاتی با اقداماتی همچون مبارزه با فرار مالیاتی از طریق انجام بازرسی مالیاتی ماده (181)، رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی و پیگیری گزارشات مردمی و همچنین شناسایی منابع جدید حاصل شده است.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی با ارائه گزارش اهم اقدامات سازمان امور مالیاتی کشور در حوزه مبارزه با فرار مالیاتی و آخرین وضعیت اجرای این مهم اظهار داشت: در زمینه رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی در دو ماه ابتدایی سال جاری به میزان 427 میلیارد ریال رسیدگی و صدور برگ تشخیص صورت گرفته است.
مستوفی در رابطه با موارد منتج به اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (181) قانون مالیاتهای مستقیم افزود: در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری 59 مورد اجرای بازرسی مالیاتی صورت گرفته که رسیدگی و صدور 651 برگ تشخیص به مبلغ حدود یک هزار و 800 میلیارد ریال و صدور 596 برگ قطعی به مبلغ بیش از چهار هزار و 500 میلیارد ریال را در پی داشته است.
رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، هوشمندسازی نظام مالیاتی و مشارکت شرکتهای دانش بنیان را از عوامل موثر در شناسایی فراریان مالیاتی به ویژه مودیان فاقد اعتبار مالیاتی عنوان کرد و افزود: در دو ماه نخست سال جاری 275 شرکت در فهرست مودیان فاقد اعتبار مالیاتی، درج و 540 مودی مشکوک شناسایی شده است.
وی درخصوص پیگیری گزارشات مردمی در بازه زمانی مذکور نیز تصریح کرد: از میان چهار هزار و 253 گزارش مردمی دریافت شده در حوزه فرار مالیاتی، 41 فرد فاقد پرونده مالیاتی شناسایی شد و 85 مورد از گزارش ها نیز در مرحله درخواست استعلام تراکنش بانکی قرار گرفت.
مستوفی در پایان با اشاره به مالیاتهای وصول شده از محل کتمان درآمدها در اظهارنامههای تسلیمی و یا هزینههای غیرواقعی موضوع ماده (192) قانون مالیاتهای مستقیم خاطرنشان کرد: در فروردین و اردیبهشتماه سال جاری به میزان حدود 33 هزار و 700 میلیارد ریال نیز از این بخش درآمدهای مالیاتی وصول شده است.