مالیات بر ارزش افزوده در اجرای پروژههای توسعهای سهم قابل توجهی دارد/ بالغ بر 130 هزار میلیارد تومان صرف توسعه شهرهای مختلف شده است
به گزارش رسانه مالیاتی کشور، حمید بهزادی بخش دستیار مردمیسازی سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا در مورد مصارف مالیات در کشور، اظهار داشت: مالیات یکی از منابع مهم در اختیار دولت در جهت توسعه اقتصادی ایران و همچنین ساخت پروژههای راهبردی و زیرساختی کشور است که موجب تحقق رفاه عمومی و افزایش دسترسی عادلانه مردم ایران به زیرساختهای متناسب خواهد شد؛ بیش از 60 درصد منابع بودجه دولت در سال جاری را درآمدهای پایدار با محوریت مالیات تشکیل داده و دولت به پشتوانه این منابع پایدار، مصارف مهمی در زمینه هزینههای جاری و طرحهای عمرانی و بازپرداخت اوراق را پاسخ میدهد.
صرف منابع حاصل از درآمد مالیات بر ارزش افزوده در توسعه زیرساختها
وی در زمینه مصارف توسعهای کشور در زمینه منابع مالیاتی ایران در حوزههای مختلف نظیر مالیات بر ارزش افزوده، گفت: یکی از مهمترین مصارف مالیاتی ایران در زمینه مربوط به مالیات بر ارزش افزوده و سهم شهرداریها و سهم بهداشت از مالیات بر ارزش افزوده است. براساس بررسیها سهم 4 درصدی مالیات بر ارزش افزوده مبلغی بالغ بر 130 هزار میلیارد تومان شده که تمام آن برای توسعه شهرهای مختلف هزینه خواهد شد. به طور مثال کمربندی شهر قزوین ایران با اعتبار 8,000 میلیارد ریالی و همچنین تقاطع غیرمسطح شهدای خلبان (فاز اول) در استان کرمان نیز با اعتباری بیش از 10,000 میلیارد ریالی به پشتوانه منابع مالیاتی در سال گذشته به پایان رسید.
مشوقهای مالیاتی برای دانش بنیانها
بهزادی بخش در ادامه با اشاره به مالیات بر صادرات محصولات خام و نیمهخام و مصارف متمرکز آن در جهت دانشبنیان شدن صنایع و همچنین توسعه سهم اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد کشور، تصریح کرد: بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی به طور خاص در راستای ایجاد منابع جهت توسعه کشور و رشد اقتصادی کشور با تکیه بر افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد کشور اخذ میشوند.
دستیار مردمیسازی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: مالیات از صادرات محصولات خام و نیمهخام، یکی از مالیاتهای مهمی است که برای تکمیل زنجیره ارزش صنعت در قالب مشوقهای مالیاتی و همچنین تخصیص منابع مستقیم به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان و ورود فناوری به صنعت هزینه خواهد شد؛ شرکت های فعال در اقتصاد دانشبنیان مهمترین تجربه ورود و مشارکت موفق مردم در جهت توسعه اقتصادی کشور بوده و توسعه اقتصاد دانشبنیان به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه افزود: تامین مالی توسعه بودجه محور کشور توسط مالیات، کارکرد دیگر مصارف مهم مالیاتی کشور بوده زیرا افزون بر آنکه مالیات موجب تامین مالی منابع پایدار دولت در جهت مقابله با کسری بودجه میشود، با آزاد کردن منابع حاصل از صادرات نفت و همچنین منابع صندوق توسعه ملی کشور توسعه سرمایهگذاری در ایران را نیز به همراه خواهد شد.
مالیات ابزاری برای توسعه اقتصاد
دستیار مردمیسازی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مصارف منابع مالیاتی کشور در سال 1402 نشان دهنده تمرکز نظام مالیات در استفاده از مالیات به عنوان ابزاری کلیدی برای توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری زیرساختی و رفاه عمومی است. هدف ایران با اولویتبندی درآمدهای مالیاتی از محل مالیات بر ارزش افزوده، بخشهای خاص و صنایع دانشبنیان، تقویت نوآوری، افزایش بهرهوری و ایجاد رشد پایدار است.
بهزادی بخش در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در فناوری، ایجاد انگیزه برای توسعه صنعت و تنوع بخشیدن به منابع درآمدی دولت از طریق مالیات و کاهش کسری بودجه، گام های مهمی در جهت ایجاد اقتصادی مقاوم در برابر تهدیدهای خارجی است که زمینه ساز ارتقای رفاه اجتماعی خواهد شد و موجب ایجاد فرصت هایی برای مشارکت افراد در پیشرفت اقتصادی کشور است.