افزایش حسابرسی سیستمی مالیات به نفع عموم مردم است

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای حبیب قاسمی نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این موضوع که طی سال جاری شاهد کاهش 67 درصدی رسیدگی ممیزان مالیاتی به اظهارنامه‌های حقیقی و کم‌شدن 50 درصدی این شاخص برای اظهارنامه‌های حقوقی هستیم، تصریح کرد: واقعیت این است که هر جا توانسته‌ایم دخالت‌های انسانی را در محاسبات مالی و روند‌های مالیاتی کم کنیم، برد کرده‌ایم. سیستمی‌شدن امور به افزایش سرعت در انجام کار‌ها منجر می‌شود و دقت را بالا می‌برد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است سیستمی‌ شدن امور یک گام رو به جلو به شمار می‌رود و کشور‌هایی که این روند را طی کرده‌اند، از مزیت‌های آن بهره‌مند شده‌اند. هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به لحاظ ایجاد شفافیت در امور و بالا رفتن میزان عدالت در اخذ مالیات‌ها اهمیت دارد. 

این نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان از اهمیت بالایی برخوردار است. عدالت یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های یک نظام مالیاتی کارآمد محسوب می‌شود. سیستمی‌شدن امور مالیاتی کشور و کاستن از نقش ممیزان مالیاتی در حسابرسی‌ها به منزله عادلانه‌سازی بیش از پیش روند‌های مالیاتی کشور است و مثبت ارزیابی می‌شود.

وی افزود: هر چقدر نظام مالیاتی کشور سیستمی و هوشمند شود، مودیان بیشتر به روند‌های مالیاتی اعتماد و ارتباط بهتری با نظام مالیاتی کشور برقرار می‌کنند. حالا که در آستانه اصلاح نظام مالیاتی کشور هستیم، باید اقدامات جدی در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به اجرا بگذاریم و روند‌های فعلی در این راستا مثبت ارزیابی می‌شود.

آقای قاسمی گفت: افزایش شفافیت به واسطه سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به نفع همه است. این روند باعث می‌شود جلوی فرار مالیاتی را بگیریم و به کشف و شناسایی مودیان جدید بپردازیم. این موضوع به معنای افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت است که به افزایش عرضه خدمات با کیفیت به آحاد مردم می‌انجامد. وقتی روند‌های حسابرسی سیستمی می‌شوند، دریافت مالیات عادلانه می‌شود و سلیقه افراد در آن دخیل نیست.

نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس گفت: در روند‌های دستی حسابرسی، امکان یکسری بهره‌برداری‌ها و سوءاستفاده‌ها وجود دارد. وقتی همه چیز سیستمی و هوشمند شود، بستر این طور اقدامات برچیده می‌شود و شفافیت بالا می‌رود و عدالت در مالیات‌ستانی رقم می‌خورد.

وی ادامه داد: سیستمی‌شدن حسابرسی از بروز نابرابری در مالیات‌ستانی و برخورد سلیقه‌ای جلوگیری می‌کند. بهره‌مندی از نظام مالیاتی قوی به عنوان یک ابزار می‌تواند در اختیار دولت باشد، به نحوی که مالیات‌ستانی حقه از همگان را داشته باشد و جلوی فرار‌های مالیاتی را بگیرد.

آقای قاسمی خاطرنشان کرد: این روند به نفع مالیات‌دهندگان قانونمدار و به ضرر کسانی است که قبلاً فرار مالیاتی داشته‌اند. باید از طریق هوشمند و سیستمی‌کردن روند‌های مالیاتی به سمت اعمال عدالت حداکثری در مالیات‌ستانی برویم.

منبع: جوان آنلاین