تحقق هوشمندسازی نظام مالیاتی، راهکار توسعه سرمایه‌گذاری در تولید

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای احمد بیگدلی نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی با اینکه اصلاح روندهای مالیاتی کشور می‌تواند به تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌ گذاری برای تولید کمک کند، تصریح کرد: اینکه طی سال‌های متوالی بر امر تولید و لزوم تقویت آن تاکید شده است، نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. در سال جاری، جذب سرمایه‌گذاری‌ برای تولید مطرح شده است که موضوع بسیار مهمی است و تحقق آن ضرورت دارد.

وی ادامه داد: تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مختلف است. در بخش‌های مختلف باید به اصلاح قوانین، روندها و رویکردها بپردازیم. به نحوی که در نهایت سرمایه‌گذاری در این بخش تسهیل و تشویق شود. مالیات یکی از این بخش‌هاست که عامل کمک‌کننده‌ای است اما به تنهایی کفایت نخواهد کرد.

این نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: بدیهی است که هر چقدر روندهای مالیاتی کشور هوشمند و سیستمی شوند، انضباط مالیاتی و اقتصادی در کشور بالاتر می‌رود. در یک چنین فضایی که از انضباط برخوردار است، سرمایه‌گذاری شدت بیشتری می‌گیرد.

وی ادامه داد: با تقویت حسابرسی سیستمی و تحقق نظام مالیاتی هوشمند، اعتماد مودیان، مردم و سرمایه‌گذاران به روندهای اجرایی و حاکمیتی کشور افزایش پیدا می‌کند و این به معنای ایجاد بستری برای تشویق تولید است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: هر جایی که فعالیتی صورت می‌گیرد و سودی حاصل می‌شود، باید مالیاتش پرداخت شود. بخش تولید نیز از این قاعده مستثنا نیست. اما با انضباط بخشی به روندهای مالیاتی کشور و هوشمندسازی آن‌ها می‌توانیم بستری برای مقابله با فرار مالیاتی و اخذ مالیات از فعالیت‌های واسطه‌ای به وجود بیاوریم. امری که می‌تواند در زمینه از رونق انداختن فعالیت‌های مخرب و رونق بخشیدن به بخش‌های مولد موثر باشد.

آقای بیگدلی گفت: به طور کلی، هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور اقدام مناسبی است و در راستای ایجاد شفافیت در امور است. هر چقدر شفافیت در روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور افزایش پیدا کند، امکان توسعه سرمایه‌گذاری‌ها نیز به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: سیستم‌ها و سامانه‌ها ابزارهای مناسبی برای افزایش دقت و سرعت در انجام کارهاست. روندهای قدیمی و سنتی مالیات‌ستانی نمی‌توانند ادامه پیدا کنند. دنیا به سمت الکترونیک شدن در حرکت است و باید ما هم از این امر عقب نمانیم. لازم است به سرعت زیرساخت‌های لازم برای بهره بردن از سامانه‌ها و سیستم‌ها در حوزه‌های مختلف ایجاد شود.

آقای بیگدلی در ارتباط با اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم خاطرنشان کرد: مالیات‌ستانی مبتنی بر اطلاعات به افزایش اعتماد مودیان به روندهای مالیاتی کشور منجر می‌شود. وقتی مودیان می‌دانند که مالیات پرداختی‌شان بر اساس اطلاعات و داده‌ها مشخص شده است و ممیزان مالیاتی در این امر دخیل نبوده‌اند، با رضایت بیشتری‌ اقدام به مالیات‌دهی می‌کنند.

وی ادامه داد: در شرایطی که ممیزان مالیاتی حسابرسی‌ اظهارنامه‌ها را انجام می‌دهند، امکان بروز اشتباهات انسانی وجود دارد. اما وقتی حسابرسی‌ها سیستمی انجام می‌شود، زمینه این مسائل از بین می‌رود. از طرف دیگر، ارتباط مستقیم کارشناسان مالیاتی با مودیان به افزایش زمینه بروز فساد و سودجویی منجر می‌شود. اما در بستر سیستم ‌ها امکان این طور سوءاستفاده‌ها وجود ندارد.

نماینده خدابنده در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: لازم است استفاده بهینه و درست از سامانه‌ها داشته باشیم و در حوزه‌های مختلف آن‌ها را توسعه دهیم. بهره بردن از بسترهای الکترونیک می‌تواند در افزایش شفافیت امور و بالا بردن دقت کارها اثر داشته باشد