حذف تشخیص سلیقه‌ای مالیات از طریق حسابرسی سیستمی، گامی در حمایت از تولید است

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای علی‌اصغر نخعی‌راد عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع حسابرسی‌های سیستمی مالیاتی و ارتباط آن با تحقق شعار سال گفت: اجرای کامل و دقیق حسابرسی‌های سیستمی مالیاتی یکی از ابزارهای مهم در راستای هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید محسوب شده و زمینه را برای تحقق شعار سال "سرمایه‌گذاری برای تولید" فراهم می‌آورد.

نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: حسابرسی سیستمی موجب افزایش انگیزه مودیان مالیاتی برای پرداخت به موقع مالیات می‌شود چرا که با اجرای این امر روند مالیات‌ستانی در مقایسه با گذشته عادلانه‌تر خواهد شد.

این نماینده مجلس دوازدهم ادامه داد: حسابرسی مالیاتی به صورت هوشمند و سیستمی به سبب تسریع در فرآیند کشف فراریان مالیاتی موجب افزایش کارآمدی ادارات مالیاتی می‌شود.

آقای نخعی‌راد با تاکید بر حذف تشخیص های سلیقه‌ای در فرآیند مالیات‌ستانی گفت: بزرگ‌ترین مزیت حسابرسی سیستمی این است که تعیین مالیات به صورت سلیقه‌ای حذف می‌شود. یعنی دیگر ممیز یا افراد موثر در تعیین مالیات نقشی نخواهند داشت.

وی افزود: وقتی نظر شخصی و سلیقه‌ای از فرآیند مالیات ستانی کنار برود، موجب می‌شود که فرآیند مالیات‌ستانی قانونمند و با برنامه باشد و مالیات‌ها به شکل عادلانه‌تری اخذ شود. این عدالت هم به نفع دولت و فعالان اقتصادی خواهد بود.

نماینده مشهد در مجلس تصریح کرد: وقتی شیوه حسابرسی سیستمی توسعه پیدا کند و عمومی شوند، این امر موجب می‌شود که حجم یا وزن سنگین مالیات برای مردم کاهش یابد چرا که دیگر بار مالیاتی فقط روی دوش چند گروه خاص نخواهد بود و تمام افراد به اندازه سهم واقعی خودشان در پرداخت مالیات مشارکت می‌کنند.

جناب نخعی‌راد در پایان گفت: اگر بخواهیم سرمایه‌ها به‌درستی به سمت تولید هدایت شوند و شاهد تحقق شعار سال باشیم، باید اعتمادسازی کنیم. یکی از مهم‌ترین راه‌های ایجاد این اعتماد، همین عادلانه‌سازی و هوشمندسازی فرآیندهای مالیاتی است چرا که  در این صورت، مردم و تولیدکنندگان اطمینان پیدا می‌کنند که در صورت سرمایه‌ گذاری، با برخوردهای ناعادلانه یا سلیقه‌ای مواجه نمی‌شوند.