حسابرسی سیستمی منجر به کاهش فرار مالیاتی دانه‌درشت‌ها می‌شود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای حسنعلی اخلاقی امیری نماینده مردم کلات و مشهد و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در خصوص روند تحول مالیات‌ستانی در کشور و حرکت به سمت حسابرسی سیستمی مالیاتی، گفت: کسب‌وکارها و مردم در شیوه‌های سنتی مالیات‌ستانی با مشکلاتی مواجه شده اند و حرکت شکل گرفته در چند سال اخیر به سمت تحقق مالیات‌ستانی هوشمند و حسابرسی سیستمی بسیار مثبت ارزیابی می‌شود.

وی افزود: بسیاری از مشکلات مالیات‌ستانی طی سال‌های اخیر به سبب روش‌های سنتی و غیرشفاف مالیات‌ستانی بوده است. در راستای اصلاح این وضعیت تلاش‌هایی بسیار مثبتی جهت حرکت به سمت حسابرسی سیستمی و مالیات‌ستانی هوشمند بر اساس اجرای ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم صورت گرفته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آماره منتشره در شهریور ماه سال جاری نشان از تسریع حرکت دولت چهارهم به سمت حسابرسی مالیاتی دارد.

آقای اخلاقی امیری با بیان اینکه 95 درصد از مالیات‌ها بر اساس حسابرسی از طریق خوداظهاری و به صورت سیستمی اخذ شده، گفت: تدوام سیستمی سازی روند مالیات‌ستانی افزون بر اینکه موجب می‌شود تا به سمت اخذ مالیات به شیوه عادانه گام برداریم، زمینه بهبود فضای کسب‌وکار و کاهش مشکلات صاحبان مشاغل و کسبه را  در ارتباط با مالیات رفع خواهد کرد.

وی افزود: حسابرسی سیستمی در سیستم مالیاتی کشور موجب می‌شود تا ماموران مالیاتی تمرکز خود را بیشتر بر شناسایی دانه‌درشت‌ها و کسانی که تاکنون از پرداخت مالیات فرار کرده‌اند، متمرکز کند.

این نماینده مجلس دوازدهم در ادامه با تاکید بر اهمیت اعتماد مودیان به سیستم  نظام مالیاتی، گفت: بسیاری از مشکلات موجود در گذشته به دلیل عدم اعتماد مردم به نحوه هزینه‌کرد مالیات‌ها بود اما با اجرای حسابرسی سیستمی، مالیات تمام مودیان بر اساس سامانه‌های هوشمند تعیین می‌شود و مودیان مشمول تبصره ماده 100 نیز می‌توانند ضمن آگاهی از نحوه هزینه کرد مالیات پرداختی در پروژه‌های مختلف کشور مشارکت کنند.

اخلاقی امیری در خصوص مزیت مشارکت مردم در نظام هزینه کرد مالیات‌ها، گفت:  این امر نه تنها به فرهنگ پرداخت مالیات کمک می‌کند، بلکه موجب تقویت حکومت و رشد اقتصادی کشور خواهد شد. در حال‌حاضر توانسته‌ایم طی سال‌های اخیر با اقدامات سازمان امور مالیاتی کشور به سمت تحقق عدالت مالیاتی در راستای اخذ و مصرف مالیات حرکت کنیم.

وی با اشاره به نظام معیوب مالیات‌ستانی سنتی گفت: در گذشته، فرآیند مالیات‌ستانی با حجم زیادی از کارمندان و محاسبات پیچیده و سلیقه‌ای همراه بود که باعث ایجاد اضطراب و مشکلات زیادی در ادارات می‌شد و پیش‌بینی پذیری اقتصاد را از بین برده بود اما امروز با استفاده از سیستم‌ها و حسابرسی‌های هوشمند، شاهد کاهش مشکلات و افزایش اعتماد مودیان به سازمان امور مالیاتی کشور هستیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بودجه سال آتی، نسبت اخذ مالیات‌ از دانه‌درشت‌ها که معمولاً از آنها غفلت می‌شود، افزایش یافته است. این تغییرات به طور مستقیم به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک خواهد کرد و موجب می‌شود که بخش‌های مختلف اقتصادی تحت نظارت دقیق‌تری قرار گیرند.