تحقق 95 درصدی حسابرسی سیستمی مالیات مودیان، گامی به سوی عدالت مالیاتی / هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور با سیستمی‌شدن پرداخت مالیات‌ها

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای محمد نصیری، نمایندهٔ فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی، درباره سیستمی‌شدن پرداخت مالیات‌ها، به اهمیت این طرح در تحقق حکمرانی هوشمند و عدالت مالیاتی اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، پرداخت مالیات‌ها به‌صورت سیستمی و بر اساس اظهارنامه مودیان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح چند سالی است اجرایی شده و توانست حدود 95 درصد از پرداخت‌های مالیاتی مودیان را به‌صورت هوشمند و سیستمی انجام دهد؛ این موضوع گامی مهم به‌سوی هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور است.

آقای نصیری با اشاره به مزایای این طرح، افزود: سیستمی‌ شدن پرداخت مالیات‌ها و حسابرسی سیستمی موجب کاهش خطای انسانی، افزایش شفافیت و تحقق عدالت مالیاتی خواهد شد.

وی ادامه داد: در گذشته، دخالت سلیقه‌‌ شخصی ممیزان مالیاتی باعث ایجاد نارضایتی در میان مودیان می‌شد، اما با اجرای این طرح، این مشکلات به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و این موضوع به نفع مودیان و نظام مالیاتی کشور خواهد بود.

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس با تاکید بر لزوم رفع چالش‌های موجود در اجرای این طرح، گفت: حسابرسی سیستمی می‌تواند تبعیض‌ها را نیز برطرف کند تا عدالت مالیاتی به طور کامل محقق شود.

نصیری با اشاره به لزوم تحقیق بیشتر در مورد اظهارنامه‌های خوداظهاری، گفت: اظهارنامه‌های ابرازی مودیان در این مدل با دقت بیشتری بررسی می‌شوند و اطلاعات جامعی برای صحت‌سنجی اطلاعات انجام می‌پذیرد و تحقق بیش از 95 درصد حسابرسی سیستمی نشان از حرکت نظام مالیاتی به سمت اعتمادافزایی بین خود و مودیان و همچنین حسابرسی هوشمند مالیاتی است.

نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس تاکید کرد: این موضوع به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کمک می‌کند و عدالت مالیاتی را نیز تقویت می‌کنند. همچنین، باید مکانیزم‌های نظارتی نیز تقویت شوند تا از هرگونه تبعیض یا ناعدالتی در تعیین مالیات جلوگیری شود. 

این نماینده مجلس دوازدهم در ادامه به ضرورت آموزش مودیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: ما همچنین در حوزه آموزش مودیان مالیاتی باید ورود جدی داشته باشیم و باید مودیان مالیاتی را در مورد قوانین و مقررات مالیاتی آموزش دهیم تا آنها بتوانند به درستی اظهارنامه‌های خود را تکمیل کنند. 

وی ادامه داد: این موضوع می‌تواند به کاهش خطا‌ها و افزایش دقت در پرداخت مالیات نیز کمک کند. همچنین، باید فرهنگ پرداخت مالیات را در جامعه را تقویت کنیم تا مردم به اهمیت این موضوع پی ببرند و با تمایل بیشتری مالیات خود را پرداخت کنند.

جناب نصیری گفت: در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی، تلاش می‌کنیم تا با ارائه طرح‌ها و پیشنهاد‌های کارشناسی، گام‌های موثری در جهت بهبود نظام مالیاتی کشور برداریم و تاکنون نیز به نتایج مطلوب دست یافتیم

وی همچنین به ضرورت شفافیت در نظام مالیاتی اشاره کرد و افزود: شفافیت و عدالت حاصل از حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی نه‌تنها به نفع مودیان است، بلکه به نفع دولت نیز خواهد بود و هزینه‌های مالیات‌ستانی را کاهش خواهد داد.

این نماینده مجلس معتقد است وقتی مردم بدانند که مالیات آنها درست و بر اساس قوانین مشخص محاسبه می‌شود و همچنین خود نیز امکان نظارت بر مصرف آن را دارند، تمایل بیشتری برای پرداخت آن خواهند داشت که هر 2 این اتفاق‌ها در حال رخ دادن است.

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید تصریح کرد:این رویکرد عدالت‌محور در اخذ مالیات می‌تواند به افزایش درآمد‌های مالیاتی کشور و بهبود فضای کسب‌وکار کمک کند.

آقای نصیری گفت: ما باید به سمت ایجاد یک نظام مالیاتی عادلانه و شفاف حرکت کنیم. این موضوع نه‌تنها به نفع اقتصاد کشور است، بلکه به نفع مردم نیز خواهد بود و حسابرسی سیستمی و بدون ممیزمحوری در این جهت کمک بزرگی خواهد کرد.

*منبع: خبرگزاری میزان*