افزایش اعتماد مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای ولی‌الله بیاتی نماینده تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، در خصوص مزیت‌های هوشمند و سیستمی‌سازی فرآیندهای مالیاتی کشور، اظهار داشت: بزرگ‌ترین مشکل کشور در حوزه مالیات، فرار مالیاتی است در همین راستا باید بتوانیم از طریق سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به سمت دریافت مالیات حقه از همگان برویم و جلوی فرار مالیاتی را بگیریم.

وی ادامه داد: براساس بررسی‌های صورت گرفته سیستمی‌سازی و هوشمندکردن نظام مالیاتی کشور اکنون مثبت ارزیابی می‌شود و گامی موثر در راستای کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی است.

این نماینده مجلس در ادامه گفت: متاسفانه شاهد هستیم که برخی با وجود اینکه دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه مودیان و سیستم مالیات‌ستانی کشور متصل شده است از پرداخت مالیات اجتناب کرده و طوری معاملات را انجام می‌دهند که مسیری از دریافتی‌هایشان باقی نماند.

آقای بیاتی با بیان اینکه مالیات یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت است، گفت: هر کسی که در کشور کار اقتصادی انجام می‌دهد، باید مالیاتش را بپردازد. سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به دولت این امکان را می‌دهد که مالیات‌ستانی را با دقت بالاتری انجام دهد و جلوی فرار مالیاتی را بگیرد.

وی گفت: هر تراکنشی که در کشور صورت می‌گیرد، باید قابل ردیابی باشد تا بتوان مالیات مربوطه را اخذ کرد، سیستم‌ها ابزار مهمی در دست دولت هستند تا بتواند این کار را انجام دهد.

نماینده تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس ادامه داد: تا کنون تمرکز مالیات‌ستانی در سیستم مالیاتی کشور بر بخش‌هایی بوده که در دسترس هستند و به آسانی می‌توان از آن‌ها مالیات دریافت کرد. سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی می‌تواند این روند را اصلاح کند.

بیاتی بیان کرد: از طریق سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی، دولت می‌تواند بر کشف مودیان جدید و دریافت مالیات از بخش‌های غیرمولد متمرکز شود. این روند به معنای کاهش فشار مالیاتی بر حوزه تولید است.

وی گفت: وقتی بر اثر سیستم‌های هوشمند مالیاتی اقدام به دریافت مالیات حقه از همگان شود و درآمدهای مالیاتی دولت افزایش پیدا کند، این امکان به وجود می‌آید که بخش تولید را از تخفیف و معافیت بیشتری برخوردار کنیم و به حمایت از این حوزه بپردازیم.

نماینده مردم تفرش درادامه بیان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از طریق تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر قاعده‌مند کردن مالیات ‏ستانی، زمینه اخذ عادلانه مالیات را فراهم خواهد کرد و به این ترتیب اعتماد مودیان و مردم افزایش و تولید از جذابیت بیشتری برخوردار می‌شود.

جناب بیاتی در پایان گفت: سیستم‌ها و سامانه‌ها ابزارهای مهمی در دست دولت هستند تا با استفاده از آن‌ها، کارها با سرعت بالا و سهولت بیشتری انجام شود و به تبع آن، اعتماد مردم و مودیان نیز به نظام مالیاتی کشور افزایش یابد.