مقابله با فرار مالیاتی با هوشمندسازی نظام مالیاتی و حسابرسی سیستمی میسر می شود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده میناب، بشاگرد، جاسک، رودان و سیریک در مجلس شورای اسلامی پیرامون اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای هوشمندسازی حسابرسیها و مالیاتستانی در کشور عنوان کرد: سیستمی شدن امور مالیاتی بسیار مثبت ارزیابی میشود. موضوع مهم این است که این روندها در نهایت در خدمت مقابله با فرار مالیاتی قرار بگیرد و به کشف مودیان جدید بیانجامد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: متاسفانه برخی از افراد تمایلی به پرداخت مالیات ندارند و به طرق مختلف درصدد فرار مالیاتی هستند. سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور بستری برای مقابله با این موارد ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: سیستمی شدن امور مالیاتی به نفع مودیان قانونمدار است. زیرا روندها به صورت هوشمند پیش میرود و مالیاتدهندگان میتوانند پیشبینی کنند که بر اساس آمار و ارقام طی سال آتی چقدر مالیات پرداخت خواهند کرد. این امر زمینه را برای برنامهریزیهای مالی ایجاد میکند.
آقای هاشمی نخل ابراهیمی گفت: هر چقدر از روندهای دستی و ممیزمحور مالیاتی فاصله بگیریم به نفع کشور است و تقویت حسابرسی سیستمی نیز احتمال بروز خطاهای انسانی نیز کاهش مییابد.این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در حال حاضر دنیا به سمت استفاده از ظرفیتهای الکترونیک و فناوریهای نوین در روندهای مالیاتی رفته است. به این ترتیب، درآمدهای مالیاتی دولت با دقت بیشتری وصول میشود و بستری برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان به وجود میآید.
وی خاطرنشان کرد: دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان یکی از وظایف دولت است. مالیاتستانی به لحاظ ایجاد عدالت اجتماعی در کشور اهمیت دارد. در این سازوکار، اخذ مالیات از پردرآمدها و به کار انداختن درآمدهای مالیاتی به نفع عموم مردم در دستور کار قرار میگیرد.
نماینده میناب در مجلس گفت: در کنار استفاده از روشهای هوشمند و سیستمی برای حسابرسیها باید به سمت فرهنگسازی برای مالیاتدهی نیز برویم. باید به جایی برسیم که فرار مالیاتی به عنوان یک ضد ارزش در کشور محسوب شود و شهروندان پرداخت مالیات را جزو وظایف شهروندی خود بدانند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: مالیات یکی از درآمدهای پایدار دولتهاست و باید اخذ مالیات عادلانه از همگان در دستور کار باشد. به جای این که بر مالیاتستانی از مودیان در دسترس متمرکز شویم و نرخ مالیاتها را بالا ببریم، باید با استفاده از روندهای هوشند و سیستمی به سمت کشف مودیان جدید برویم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی روندهای مالیاتی به صورت هوشمند پیش میرود، نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی که قبلاً به حسابرسیهای دستی مشغول بود، آزاد میشود و این امکان به وجود میآید که از این نیروی انسانی برای افزایش کیفیت ارائه خدمات به مردم و مقابله با فرار مالیاتی استفاده کنیم و مقابله با فرار مالیاتی با تقویت حسابرسی سیستمی رقم خواهد خورد.
هاشمی نخل ابراهیمی گفت: فاصله گیری از روندهای دستی و ممیزمحور مالیاتی از جهات مختلف برایمان نفع دارد. یکی از مهمترین مزیتهایش این است که مالیاتستانی بر اساس آمار و ارقام صورت میگیرد و اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا میکند.
این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد: در سایه مالیاتستانی هوشمند و سیستمی این امکان به وجود میآید که میزان درآمد مالیاتی دولت برای سال آتی پیشبینی شود. این به معنای افزایش پیشبینیپذیری اقتصاد کشور است و زمینه را برای بودجهریزی دقیقتر فراهم میکند.