حسابرسی سیستمی موجب پیش‌بینی‌پذیری مالیات می شود

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای امیرحسین سالاروند کارشناس حوزه اقتصادی در مورد اهمیت تقویت حسابرسی سیستمی در سال 1403 و اهمیت آن در تحقق حمایت از بخش مولد اقتصاد، گفت: شاخصه یک نظام مالیاتی کارآمد و مدرن این است که از سامانه‌ها و سیستم‌ها به درستی بهره ببرد و مالیات‌ستانی بر اساس اطلاعات و آمار صورت بگیرد. از شواهد و آمار و ارقام حاصل این طور بر می‌آید که ما در کشورمان ضرورت مجهز شدن به یک نظام مالیاتی کارآمد را درک کرده‌ایم.

وی افزود: در همین راستا، اصلاح نظام مالیاتی کشور در دستور کار قرار دارد. بر اثر اصلاحات صورت گرفته در نظام مالیاتی کشور شاهد کاهش 67 درصدی حسابرسی دستی اظهارنامه اشخاص حقیقی و همچنین کاهش 50 درصدی رسیدگی ممیز به اظهارنامه اشخاص حقوقی در سال جاری هستیم.

آقای سالاروند در ادامه با اشاره به ضرورت تداوم تقویت حسابرسی سیستمی در سال 1404 در راستای تحقق شعار سال و حمایت مالیاتی از بخش مولد اقتصاد در مقابل بازارهای موازی تولید، بیان کرد: ضروری است روند سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور باید تا حدی ادامه پیدا کند که در نهایت شاهد حسابرسی 100 درصدی سیستمی به اظهارنامه‌های مالیاتی باشیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: باید در سال جدید نیز به سمت تقویت حسابرسی سیستمی برویم و از طرف دیگر نیز مودیان نسبت به اظهارنامه ابرازی خود نیز به شکل صحیحی اقدام کنند و مطابق با فروش واقعی خود به سازمان امور مالیاتی اظهارنامه بدهند و به این ترتیب با تحقق کامل حسابرسی سیستمی همه اقدامات در چارچوب سیستم‌ها صورت می‌گیرد و نقش مداخله انسانی در امور مالیاتی کشور به صفر می‌رسد.

جناب سالاروند با اشاره به اهمیت تحقق کامل حذف ممیزمحوری و جایگزینی آن با سازوکار داده ‍‌‌محوری، گفت: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور ظرفیت‌هایی برای کشور به وجود می‌آورد که به مالیات‌ستانی دقیق و عادلانه از همگان بپردازد و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد کشور را تا حد زیادی افزایش دهد. این روندهای سیستمی شدن به قدری برای کشور مزیت دارد که تقویت هر چه بیشتر آن مبتنی بر داده‌محوری همه ارکان اخذ مالیات و حذف کامل ممیزمحوری باید جزو اولویت‌های دولت باشد.

وی در ادامه افزود: هر چقدر نظام مالیاتی کشورها پیشرفته‌تر باشد، وصول درآمدهای مالیاتی دولت به صورت هوشمندتر و عادلانه‌تر محقق می‌شود. دولت‌ موظف است به دریافت مالیات از پردرآمدها بپردازند و آن را به نفع عموم مردم به کار بیندازند و این موضوع با تقویت حسابرسی سیستمی به وقوع خواهد پیوست. همچنین هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از محل تقویت حسابرسی سیستمی در نهایت به نفع مردم است زیرا زمینه برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان فراهم می‌شود و همگان متناسب با درآمدشان مالیات می‌پردازند.

سالاروند در خصوص اثرگذاری ویژه تقویت داده‌محوری بر رشد سرمایه‌ گذاری در بخش مولد نیز گفت: یکی از اصول اساسی نظام مالیاتی عادلانه، اخذ مالیات عادلانه مبتنی بر تقاطع‌گیری داده‌ها و حذف ممیزان مالیاتی است که با تحقق 95 درصدی حسابرسی سیستمی در سال گذشته، گام بزرگی به سمت آن برداشته شد و عدالت در اخذ مالیات با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی، زمینه‌ساز پیش‌بینی‌پذیری بیشتر سازمان امور مالیاتی برای تولیدکنندگان خواهد شد و همین امر موجب افزایش جذابیت تولید و سرمایه‌گذاری برای تولید خواهد شد.