عصر جدید حکمرانی مالیاتی در ایران با مشارکت حداکثری مردم

طبق گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای محمدعلی شایان اصل کارشناس حوزه سیاست‌گذاری نظام مالیاتی در مورد اهمیت طرح نشان‌دار کردن مالیات ذیل تبصره ماده 100قانون مالیاتهای مستقیم، عنوان کرد: یکی از اقدامات کلیدی در فضای افزایش تعامل بین دولت و مردم در زمینه نظام مالیاتی کشور مسئله مربوط به نشان‌دار کردن مالیات است که برای مودیان مالیاتی ذیل تبصره 100 هنگام پرداخت مالیات سیستمی و خودکار مدل جدیدی با سازمان امور مالیاتی رقم خورد.

وی در خصوص دلایل توجیهی طرح نشان‌داری مالیات ذیل تبصره 100، گفت: از یک سو مودیان به واسطه این طرح از محل پرداخت مالیات خود آگاهی می‌یابند و از سوی دیگر تامین مالی پروژه خاص و توسعه زیرساخت‌های کشور با تامین مالی مستقیم صورت می گیرد.

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری نظام مالیاتی در خصوص مهم‌ترین اثرات این طرح از مالیات ذیل تبصره 100، تصریح کرد: با مشارکت بیش از 350 هزار مودی مالیاتی در این برنامه، رقم 12 هزار میلیارد تومان در اولین سال اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات، به پروژه‌های مختلف در سراسر کشور با محوریت تخصیص عدالت‌محور اختصاص یافته است.

آقای شایان اصل عنوان کرد: فاز اول اجرای نظام جدید و هوشمند مالیاتی توسط مسئولان سازمان امور مالیاتی کشور با موفقیت پی‌ریزی شد، که ادامه این روند اجرایی می تواند به مرور منجر به ایجاد یک نظام مالیاتی شفاف و مشارکتی شود.

وی در ادامه تاکید داشت: با اجرای طرح مزبور احساس مالکیت و مسئولیت جمعی در میان مالیات دهندگان تقویت شده است..

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری نظام مالیاتی با بیان اینکه طرح نشان دار کردن مالیات ذیل تبصره 100 یک نقطه عطف مهم در تاریخ مالیات کشور است، گفت: اجرای این مسئله رویکرد سنتی از بالا به پایین به مدلی فراگیرتر و مشارکتی تغییر داده است.

آقای شایان اصل در پایان با اشاره به آنکه طرح مزبور ضمن برقراری شفافیت مالیاتی و ایجاد اعتماد بین مردم و دولت، گفت: دولت چهاردهم با اعطای حق انتخاب به مودیان مالیاتی در مورد محله هزینه کرد مالیات ها ضمن ایفای تعهد خود به پاسخگویی و شفافیت، عصر جدید حکمرانی مالیاتی در ایران را با مشارکت حداکثری مردم رقم می‌زند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان