مالیات ستانی همگام با بزرگ شدن اقتصاد / رشد 121 درصدی ارسال مقالات نسبت به دوره مشابه گذشته

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، آقای تیمور رحمانی دبیر علمی همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران در چهاردهمین دوره برگزاری این همایش که پیش از ظهر امروز در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد عنوان کرد: از زمانی که درآمدهای نفتی کفاف هزینهها را نداد، دولت به این نتیجه رسید که مالیات تورمی بگیرد؛ اما با رشد تورم و افزایش آسیب های آن، کاهش درآمدهای نفتی و افزایش تحریم های اقتصادی، دولت بعد از یک قرن به اخذ مالیات متعارف بازگشت.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، ادامه داد: درآمد نفت دیگر در آینده اقتصاد ایران نمیتواند کاری کند حتی اگر تحریم ها هم برداشته شود دیگر به دوران درآمدهای سرشار نفتی برنمیگردیم لذا دولت مجبور است در مالیات های متعارف تلاشش را افزایش دهد و تمرکزش را بر قوانینی مثل مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد بگذارد.
آقای رحمانی ادامه داد: باید وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی به این نکته توجه کنند که مالیات ستانی گنج بی پایان نیست؛ باید اقتصاد را بزرگ کنیم و هزینه های دولت کاهش یابد تا بتوانیم پایه های مالیاتی متعارف را اجرا کرده و از این حیث با کم ترین آسیب ها و عوارض اقتصادی مواجه شویم.
دبیر علمی همایش افزود: اگر قرار است تامین مالی دولت بر مالیات ستانی متمرکز شود باید به حدی باشد که نظام انگیزشی از بین نرود، بی عدالتی ایجاد نشود و اعتراض های اجتماعی نیز ایجاد نکند.
جناب رحمانی همچنین با اشاره به رشد 121 درصدی ارسال مقالات نسبت به سال گذشته گفت: همایش امسال با استقبال محققان روبرو شد و شاهد ارسال 261 مقاله بودیم که نسبت به 115 مقاله سال گذشته، رشد چشمگیری محسوب می شود.
وی افزود: در مرحله پالایش اولیه، 31 مقاله رد شد و مقالات باقیمانده توسط حداقل دو داور بررسی شدند. در این مرحله، 128 مقاله دیگر نیز توسط داوران رد شد و در نهایت، 101 مقاله به عنوان مقاله برگزیده پذیرفته شد.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه نهایتا 68 مقاله در کتابچه همایش، 22 مقاله به صورت پوستر و 11 مقاله نیز برای ارائه شفاهی در سالنهای همایش انتخاب شدهاند، تصریح کرد: در راستای توجه به حفظ محیط زیست، موسسه توسعه و تحقیقات دانشگاه تهران برای هر یک از برگزیدگان و پیشکسوتان همایش، یک نهال کاشته است.